Her Okul Denetimden Geçecek

Her Okul Denetimden Geçecek


  • 15 Mart 2022 Salı
1468 görüntülenme

ÖÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸim eÄŸitimlerinde de merkezi planlamadan okul bazlı planlamaya geçilmesinin ardından ÅŸimdi okullarda kalite güvence sistemini aktif hale getirmek için bir adım daha atıldı. Yeni bir teftiÅŸ sistemi kuruldu.

Her ilde eÄŸitim müfettiÅŸleri baÅŸkanlığı kuruluyor.

Daha önce teftiÅŸ sistemi sadece inceleme ve soruÅŸturma ayaklarından oluÅŸurken yeni sistemde teftiÅŸin fonksiyonlarına rehberlik ve denetleme, izleme ve deÄŸerlendirme fonksiyonları da dâhil edildi. Bu fonksiyonları yerine getirmek için her ilde "EÄŸitim MüfettiÅŸleri BaÅŸkanlığı" kuruluyor. EÄŸitim müfettiÅŸleri baÅŸkanları, teftiÅŸ kurulu baÅŸkanının baÅŸkanlığında her yıl en az bir kez toplanacak. Bu toplantılarla iller arasında kalite güvence sistemi uygulama farklılıkları önlenecek, denetim ve rehberlik faaliyetlerinde süreç ve sonuçları birbiriyle iliÅŸkili ve tutarlı bir yapı kurulacak.

Her okul denetimden geçecek.

Uygulamaya alınan yeni Kalite Güvence Sistemi'yle okullar kendi öz deÄŸerlendirme raporlarını kendileri hazırlayacak. Okullar, raporda eÄŸitim göstergelerindeki hedeflerini açık bir ÅŸekilde ortaya koyacak ve hedeflere ulaÅŸmak için gerekli çalışmaları yapacak. Öz deÄŸerlendirme raporlarına göre her bir okulu en geç 3 yılda bir denetlenecek ve rehberlik desteÄŸi saÄŸlanacak. Okullarda öÄŸretim programlarının uygulanma durumu ve öÄŸrenci kazanımları da denetim kapsamında olacak. ÖÄŸretim programlarının uygulanması ile öÄŸrencilerin kazanımlara ulaÅŸma durumları sürekli izlenecek. Denetim için 3 yıl beklenmeyecek. Öz deÄŸerlendirme raporlarının ön deÄŸerlendirmesi yapılarak aciliyetine göre bazı okulların her yıl da denetimi yapılabilecek. Özellikle özel yurtlar 6 ayda bir mutlaka denetlenecek.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI