MEB Öğretmenlerin eğitimi için 282 milyon bütçe ayırdı

MEB Öğretmenlerin eğitimi için 282 milyon bütçe ayırdı


  • 10 Mart 2022 PerÅŸembe
742 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da düzenlenen ÖÄŸretmen ve Okul Yöneticilerinin Mesleki GeliÅŸim Programı'na katıldı. Özer, okul bazlı mesleki geliÅŸim eÄŸitimlerini destekleyeceklerini belirterek, "Yani bir okul nereye varmak istiyorsa o yolculuÄŸunda öÄŸretmenlerinin sahip olması gereken donanımları, eÄŸitimleri kendisi belirleyecek, biz bütçe saÄŸlayacağız." dedi.

"282 milyonluk bütçeyi ayırıyoruz"

Milli EÄŸitim Bakanı Özer, program kapsamında, mesleki geliÅŸim topluluklarının oluÅŸturulacağını ifade ederek, ÅŸu bilgileri verdi: "2021'de ÖÄŸretmen YetiÅŸtirme ve GeliÅŸtirme Genel MüdürlüÄŸünün, öÄŸretmenlerimizin mesleki geliÅŸimiyle ilgili kullandığı bütçe 8 milyonmuÅŸ. 2022'deki bütçe yaklaşık 10 milyon. Program kapsamındaki projeleri uygulamak için 10 milyonluk bütçeyi 28 kat artırdık. Bugün itibarıyla 282 milyonluk bütçeyi bu projelere ayırıyoruz. Bu 282 milyonun 17 milyonunu mesleki geliÅŸim toplulukları, 25 milyonunu öÄŸretmen ve yönetici hareketlilik programı, 30 milyonunu öÄŸretmen ve okul yöneticilerinin diÄŸer mesleki geliÅŸim eÄŸitimleri, en büyük sürpriz, ağırlık verdiÄŸimiz yer, okul temelli mesleki geliÅŸim eÄŸitimi için kullanacağız, 210 milyonunu sadece bunun için harcayacağız. Bakanlık olarak okullarımızın kendi mesleki geliÅŸim eÄŸitimleriyle ilgili tüm taleplerini karşılayabileceÄŸiz. Bu bir baÅŸlangıç bütçesidir, inÅŸallah 282 milyon deÄŸil, belki 500 milyon ile 2022 yılını kapatacağız."

Özer, öÄŸretmenlik Meslek Kanunu'nun hazırlanmasında emeÄŸi geçen ve 20. Milli EÄŸitim Åžurası'nda görüÅŸ ve önerilerini paylaÅŸanlara teÅŸekkür etti.

EÄŸitim ne kadar kaliteli ve güçlü olursa toplumun da o kadar güçlü olacağını vurgulayan Özer, "Bir toplum öÄŸretmeni kadar güçlüdür." dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI