ÖSYM açıkladı: Testi pozitif olanlar sınava girebilecek mi?

ÖSYM açıkladı: Testi pozitif olanlar sınava girebilecek mi?


  • 10 Mart 2022 PerÅŸembe
531 görüntülenme

ÖSYM açıkladı: Testi pozitif olanlar sınava girebilecek mi? Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi BaÅŸkanlığı (ÖSYM), Kovid-19 testi pozitif olan adayların sonuçlarını gösteren raporla sınava girebileceÄŸini bildirdi.

Açıklamada, ÅŸu bilgilere yer verildi:

"Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde BaÅŸkanlığımızca yapılan sınavlarda, SaÄŸlık Bakanlığı Covid-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan "Covid-19 Kapsamında Ulusal Sınavlarda Alınması Gereken Önlemler" doÄŸrultusunda gerekli önlemler alınmış ve adayların HES Kodu bilgisiyle sınavlara baÅŸvuru yapmaları saÄŸlanarak sınavlar uygulanmıştır.  

Covid-19 salgını süreci ve uygulamalarına iliÅŸkin olarak SaÄŸlık Bakanlığı tarafından 02/03/2022 tarihinde yapılan açıklamalar ile Ä°çiÅŸleri Bakanlığının konuyla ilgili olarak 04/03/2022 tarihinde yayınlamış olduÄŸu genelge gereÄŸince HES Kodu uygulamasına son verildiÄŸinden, BaÅŸkanlığımızca gerçekleÅŸtirilecek sınavlara yapılacak baÅŸvurularda da adaylardan HES kodu bilgisi alınmamaktadır.

Bu kapsamda, BaÅŸkanlığımızca gerçekleÅŸtirilecek olan sınavlarda sınav günü Covid-19 Pozitif durumu devam eden adayların; SaÄŸlık Bakanlığı e-nabız KiÅŸisel SaÄŸlık Sistemi’nden edinecekleri Covid-19 Pozitif durumlarını bildirir Karekod’lu  Laboratuvar Sonuç Raporunun bir dökümünü sınav günü, atandıkları Sınav Binası giriÅŸindeki görevlilere teslim etmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların, Sınav Binasında sadece Covid-19 Pozitif durumu olan adaylar için hazırlanan Yedek Sınav Salonlarında sınava alınmaları saÄŸlanacaktır."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI