Bakan Özer eğitimde yatırımın en fazla yapılacağı ili açıkladı

Bakan Özer eğitimde yatırımın en fazla yapılacağı ili açıkladı


  • 08 Mart 2022 Salı
837 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, TOKÄ° ve GaziosmanpaÅŸa (GOP) Belediyesince kentsel dönüÅŸüm projesi kapsamında inÅŸa edilen SüleymanÅŸah Anadolu Lisesinin açılışına katıldı. Özer, eÄŸitimdeki yatırımları artırma noktasında en fazla yatırım yapılan ilin Ä°stanbul olduÄŸunu söyleyerek "2022 yılında Ä°stanbul'umuza 8.9 milyarlık eÄŸitim yatırımı yapacağız." dedi.

ÖÄŸrencilerin eÄŸitimin tüm kademelerindeki okullaÅŸma oranları artarken aynı zamanda derslik başına düÅŸen öÄŸrenci sayısı ile öÄŸretmen başına düÅŸen öÄŸretmen sayısının da OECD ortalamalarına ulaÅŸtığını aktaran Bakan Özer, "2000'li yıllarda ortaöÄŸretim kurumlarındaki okullaÅŸma oranları yüzde 44'ken, bugün yüzde 90'a ulaÅŸtı. YükseköÄŸretimdeki net okullaÅŸma oranları, 2000'li yılarda yüzde 14'ler seviyesinden bugün yüzde 45'ler seviyesine geldi. 2000'li yıllarda eÄŸitim sistemimizde 500 bin civarında öÄŸretmen varken bugün 1,2 milyon öÄŸretmenden bahsediyoruz." dedi.

Ä°stanbul'daki eÄŸitim yatırımlarına deÄŸinen Özer, "EÄŸitimdeki yatırımları artırma noktasında en fazla yatırım yaptığımız ilimiz Ä°stanbul. 2022 yılında Ä°stanbul'umuza 8.9 milyarlık eÄŸitim yatırımı yapacağız. Millî EÄŸitim Bakanlığının en büyük bütçesini Ä°stanbul'a ayırdık. Sadece eÄŸitim binalarında deÄŸil, öÄŸretmen atamalarında da Ä°stanbul'u merkeze aldık. Son iki atamada en büyük payı Ä°stanbul'a verdik. 31 Ocak 2022 tarihindeki 15 bin öÄŸretmenimizin yüzde 50'sini yani 7.500'ünü Ä°stanbul'a verdik. Bu yatırımlarımız devam edecek. Ä°stanbul'umuz çok daha nitelikli eÄŸitim binalarına, çok daha nitelikli eÄŸitime kavuÅŸacak."

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI