Bakan Özer'den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakan Özer'den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması


  • 05 Ocak 2022 ÇarÅŸamba
515 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer'den Yüz Yüze EÄŸitim Açıklaması. Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantına iliÅŸkin "Åžu an için okullarımızda önlemlerimizi deÄŸiÅŸtireceÄŸimiz, yeni önlemlere baÅŸvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu deÄŸil." dedi.  

SaÄŸlık Bakanlığı ile yürütülen sürecin yaklaşık dört buçuk aydan beri çok baÅŸarılı ÅŸekilde sürdüÄŸünü aktaran Özer, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Bugün itibarıyla Kovid-19 veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eÄŸitime ara verilen sınıf sayımız, 2 bin 378. Yaklaşık 71 bin 300 okulda Kovid-19 nedeniyle kapalı hiçbir okulumuz bulunmuyor. Bu süreçteki en büyük baÅŸarımız, öÄŸretmenlerimizin aşılanma oranının çok yüksek olmasıdır. Sadece Türkiye ortalamasında deÄŸil; Ä°ngiltere, Fransa ve Almanya gibi geliÅŸmiÅŸ ülkelerde yüz yüze eÄŸitime devam eden ülkelerdeki öÄŸretmenlerin aşılanma oranından bizimkinin çok yüksek olması, bizim en büyük avantajımız. Bugün itibarıyla en az bir doz aşı olmuÅŸ öÄŸretmen oranımız yüzde 93.4, en az iki doz aşı olmuÅŸ öÄŸretmen oranımız ise yüzde 89,13. Hepinizin malumu olduÄŸu üzere aşı olmayıp hastalığı geçirerek bağışıklık kazanan ve antikor oluÅŸturan öÄŸretmen oranımız da yüzde 5'ler civarında. Dolayısıyla en az 2 doz aşı olmuÅŸ ve bağışıklık kazanmış öÄŸretmen oranımız ÅŸu an Türkiye'de yüzde 94'ler civarında.

3'üncü doz aşısını olan öÄŸretmen oranımız da bugün itibarıyla yüzde 40,5. Süreç yaklaşık dört buçuk aydır SaÄŸlık Bakanlığı, SaÄŸlık Bilim Kurulumuzla koordineli bir ÅŸekilde devam ediyor. Allah'a ÅŸükür, okullarımızda alarm verip yeni kararlar vereceÄŸimiz bir sıkıntımız yok. Omicron dalgası hızlı bir ÅŸekilde yayılıyor, süreci yakından takip ediyoruz ama ÅŸu an için okullarımızda önlemlerimizi deÄŸiÅŸtireceÄŸimiz, yeni önlemlere baÅŸvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu deÄŸil. Aşılama oranlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Okullarımızda maske, mesafe ve hijyenle ilgili kurallara öncesine göre çok daha riayet ediyoruz. Ä°nÅŸallah, 2 hafta sonra yarıyıl tatiline gireceÄŸiz, yarı yıl tatiline kadar süreci baÅŸarılı bir ÅŸekilde devam edecek." dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI