MEB Duyurdu! O dersin ismi deÄŸiÅŸti

MEB Duyurdu! O dersin ismi deÄŸiÅŸti


  • 18 Aralık 2021 Cumartesi
718 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığınca ortaokulların iki kademesinde seçmeli "çevre eÄŸitimi" dersinin gelecek yıldan itibaren üç kademede "çevre eÄŸitimi ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi" adı altında uygulanmasına karar verildi.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada Bakanlık olarak çevre bilinci ve bu konuda farkındalığın artırılması için çok yönlü çalışmalar ve projeler yürüttüklerini vurguladı. GeleceÄŸe dair en büyük sorun alanlarından biri olan iklim deÄŸiÅŸikliÄŸini önlemek ve çevrenin korunması bilincini küçük yaÅŸlardan itibaren öÄŸrencilere aktarmak için CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan öncülüÄŸünde "Sıfır Atık Projesi"nin yürütüldüÄŸünü hatırlatan Özer, ayrıca Bakanlık olarak Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı ile birlikte pek çok çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Özer, Bakanlık olarak "çevre eÄŸitimi ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi" dersine müfredatta daha fazla yer ayırmak için önemli bir adım attıklarını belirterek ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye'nin Paris AnlaÅŸması'na taraf olmasıyla iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi ile mücadele için çalışmalar her alanda hız kazandı. Millî EÄŸitim Bakanlığı olarak Türkiye'nin iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi mücadelesinde genç nesillerimizin daha bilinçlenmesi için müfredatta da önemli bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gittik.

Talim ve Terbiye Kurulu toplantısında alınan kararla 2015'ten bu yana 7. veya 8. sınıflarda haftada 2 saat seçmeli olarak okutulan 'çevre eÄŸitimi' dersi, 2022-2023 eÄŸitim öÄŸretim yılından itibaren okutulmak üzere 6 ve 7. sınıflarda 1 saat, 8. sınıflarda ise 1 ya da 2 saat yine seçmeli olarak 'çevre eÄŸitimi ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi' adı altında uygulanacak. Bu kapsamda geleceÄŸe yapılan uzun vadeli bir yatırım olarak çevre ve iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi eÄŸitimi, müfredatta daha geniÅŸ yer bulacak." Bakan Özer, öÄŸretmenlere çevre bilinci konusunda bilgilendirmeler yapacaklarını da belirterek "Sömestr tatilinde tüm öÄŸretmenlere iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, çevre bilinci, sıfır atık konularında bilgiler verilecek." bilgisini paylaÅŸtı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI