Asgari Ücret En Düşük Memur Maaşını Geçti

Asgari Ücret En Düşük Memur Maaşını Geçti


  • 16 Aralık 2021 PerÅŸembe
593 görüntülenme

Türkiye Kamu Sen Genel BaÅŸkanı Önder Kahveci, yeni asgari ücretin en düÅŸük memur maaşını geçtiÄŸini bildirdi.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Kahveci, "Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret açıklandı. Buna göre 2022 yılında Türkiye’de en düÅŸük ücret düzeyi %50 artışla 4250 TL’ye çıktı.Bu rakam çalışanın evlilik ve çocuk durumuna göre daha da yükselecek. Bütün çalışanlara ve vatandaÅŸlarımıza hayırlı olsun.

Halihazırda AGÄ° hariç en düÅŸük dereceli bir memurun maaşı 3918,95 TL. EÄŸer herhangi bir iyileÅŸtirme olmazsa toplu sözleÅŸmeye göre ocak ayında bu rakam %5 artış ve %10 enflasyon farkı eklendiÄŸinde 4506,79 TL’ye çıkacak.

Yani kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görev yapan pek çok yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelin maaşı ancak asgari ücret düzeyinde kalmış olacak.Asgari ücretin artması elbette herkes gibi bizlerin de talebidir.

Ancak yapılan ücret artışının genele yayılarak bütün ücretlerin yükseltilmesi gerekmektedir. Enflasyon ve buna baÄŸlı olarak alım gücündeki erime bütün çalışanlar için söz konusudur. Nimette, külfette, paylaşımda adalet ve hakkaniyet en önemli unsurdur.

%50 oranı gerçekte tüm çalışanlar için olması gereken zammı yansıtmaktadır.Ekonomik geliÅŸmelere paralel olarak doÄŸru olan rakam budur. Yıllardan beri enflasyonun bile altında zam alan ve alım gücü sürekli azalan memurların maaşı asgari ücret düzeyine kadar gerilemiÅŸ durumdadır.

Kamu çalışanlarının maaÅŸlarındaki erimenin telafisi ve alım gücünün artırılması için uzun zamandır talep ettiÄŸimiz ek zam ve refah payı uygulamasının ülkemizde ücret dengesinin korunması bakımından da önemli bir unsur olacağı ortaya çıkmıştır.

Bu geliÅŸmeye paralel olarak Hükümet derhal kamu çalışanlarını da geçim acziyetinden kurtarmak için vakit geçirmeden ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirmek zorundadır."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI