Öğretmenler İçin ÖBA Kuruldu. İşte Detaylar

Öğretmenler İçin ÖBA Kuruldu. İşte Detaylar


  • 13 Aralık 2021 Pazartesi
432 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸimleri için hayata geçirilecek yeni uygulamaların detaylarını açıkladı.

Bakanı Mahmut Özer; ara tatildeki seminer döneminde mesleki geliÅŸim programlarına yoÄŸun ilgi gösterildiÄŸini, 679 bin 386 öÄŸretmenin en az bir eÄŸitim içeriÄŸini tamamlayarak sertifika aldığını, bazı öÄŸretmenlerin ise kendi isteÄŸiyle birden fazla eÄŸitim programını tamamladığını hatırlattı.

ÖÄŸretmen BiliÅŸim Ağı

Bakan Özer, ÖÄŸretmenlerin eÄŸitim seçeneklerini zenginleÅŸtirmek amacıyla ÖÄŸretmen BiliÅŸim Ağı'nın (ÖBA) kurulduÄŸunu ve bu platformun ilk kez 21 Ocak-7 Åžubat 2022'deki yarıyıl tatilinde kullanılacağını hatırlattı.

 "Yarıyıl tatilinde öÄŸretmenlerimiz, hem tatillerini yapacak hem de istedikleri takdirde bu platforma girerek uzaktan eÄŸitimle mesleki geliÅŸimleri ve kiÅŸisel geliÅŸimleri için sertifika alabilecek. Bu platform sayesinde öÄŸretmenlerimizin artık seminer dönemlerinde tıpkı ara tatilde olduÄŸu gibi okullarına gitmeden uzaktan eÄŸitim yoluyla mesleki çalışmalarını tamamlayabilmelerine imkân saÄŸlıyoruz."

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI