Bakan Bilgin: Asgari Ücret Beklentileri Karşılayacak, Bayram Havası Olacak

Bakan Bilgin: Asgari Ücret Beklentileri Karşılayacak, Bayram Havası Olacak


  • 12 Aralık 2021 Pazar
403 görüntülenme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Bakanlığın 2022 yılı bütçesine iliÅŸkin konuÅŸtu. 

Bilgin, asgari ücret konusunda çeÅŸitli tahminler yapıldığını hatırlatarak, asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon iÅŸçi bulunduÄŸunu bildirdi. Bu kiÅŸilerin aileleriyle oluÅŸturduÄŸu bütünlüÄŸün dikkate alınması gerektiÄŸine dikkati çeken Bilgin, asgari ücretin diÄŸer ücretleri de belirleyecek bir etkiye sahip olduÄŸunu söyledi. 

Asgari ücretin belirlenmesi kapsamında Bakanlığın yaptığı araÅŸtırmaya iliÅŸkin bilgileri paylaÅŸan Bilgin, iÅŸçiler, iÅŸverenler ve profesyonel yöneticilere asgari ücret beklentilerini sorduklarını belirterek ÅŸöyle devam etti: 

"Ä°ÅŸçilerimizin büyük çoÄŸunluÄŸu, yüzde 37'si 3 bin 750 ila 4 bin lira arasında beklentileri olduÄŸunu söylediler. Yüzde 9' luk bir oran, 4 bin liranın üzerinde rakamlar telaffuz ettiler. Daha aÅŸağılarda telaffuz edenler oldu. Küçük iÅŸletmelerde çalışan iÅŸçilerin daha alt düzeylerde rakamlar telaffuz ettiÄŸini gördük. Bu sebepsiz deÄŸil. Onlar ÅŸunu diyorlar; 'Evet, biz ücretimizin artmasını istiyoruz ama iÅŸimizin devam etmesini istiyoruz.' Dolayısıyla burada sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun, iÅŸçilerimizin beklentisini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bu, Türkiye için, çalışanlarımız için, özellikle düÅŸük gelirli asgari ücretle çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır. Bunu ÅŸimdiden müjdelemek isterim.

Bu süreci yönetirken, asgari ücret çalışanlarımızı, emekçilerimizi korusun, aynı zamanda Türkiye'nin bu süreçte, enflasyonist ortamda, salgın sonrası bütün dünyanın yaÅŸadığı ekonomik dalgalanmaların aÅŸağı yukarı baÅŸta bütün Avrupa ve geliÅŸmiÅŸ ekonomileri büyük zorluklara soktuÄŸu bir aÅŸamada Türkiye'ye de bir rahat nefes aldırsın diyoruz. Bu düÅŸünceyle rahat nefes aldıracak bir seviyede tespit edeceÄŸimizi belirtmek isterim” 

GeçtiÄŸimiz günlerde memur konfederasyonlarıyla oturduk, konuÅŸtuk. Onlara ÅŸunu söyledik; 'Biz sizinle yaptığımız toplu sözleÅŸmenin üzerine enflasyon farkı ortaya çıktığı zaman, onu bir sosyal refah payına dönüÅŸtürecek vaadin arkasında duruyoruz. O imzamızın da arkasındayız.' Biz Türkiye'nin emekçilerini koruyan bir ücret siyasetini, sosyal politika anlayışını benimsemiÅŸ bir yaklaşımı iktidarda temsil ediyoruz. Bunu sürdürmekte kararlıyız" diye konuÅŸtu. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI