AFAD 1101 PERSONEL ALIM Ä°LANI

AFAD 1101 PERSONEL ALIM Ä°LANI


  • 01 Kasım 2021 Pazartesi
592 görüntülenme

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı 1101 sözleÅŸmeli personel alımı yapacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı taÅŸra teÅŸkilatında çalıştırılmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan “SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar” ile 28/10/2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Arama ve Kurtarma TeknisyenliÄŸi Sınav, Atama, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde, Tablo-1’de il bazlı adedi ve nitelikleri belirtilen toplam 1101 adet boÅŸ pozisyona giriÅŸ (uygulama ve sözlü) sınavı ile sözleÅŸmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılacaktır

SINAVA KATILMA ÅžARTLARI

2.1. 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen;
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uÄŸramış olsa bile devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiÅŸ bulunmak veya askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak, ÅŸartlarını taşımak.
2.2. Sınava baÅŸvuru tarihinin son günü itibarıyla 30 (otuz) yaşından gün almamış olmak.
2.3. Güvenlik soruÅŸturması ve arÅŸiv araÅŸtırması sonucu olumlu olmak.
2.4. OrtaöÄŸretim düzeyinde baÅŸvuran adaylar için; mesleki ve teknik ortaöÄŸretim kurumlarının Tablo-3’de belirtilen alanları ve dalları ile bunlara denkliÄŸi kabul edilen dallarından mezun olmak.
2.5. Ön lisans düzeyinde baÅŸvuran adaylar için mesleki ve teknik ortaöÄŸretim kurumlarından mezun olmak kaydıyla; ön lisans düzeyinde öÄŸretim veren kurumların “Acil Durum ve Afet Yönetimi veya Sivil Savunma ve Ä°tfaiyecilik” programları ile bunlara denkliÄŸi kabul edilen programlarından mezun olmak.
2.6. Tablo-3 ve Madde 2.5.’de belirtilen mezuniyet alanları dışında yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.
2.7. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve ortaöÄŸretim mezunları için KPSSP (94) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla; her il için ayrı ayrı belirtilen sayı ve öÄŸrenim durumuna göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 (dört) katı adayın içerisinde bulunmak. BaÅŸvuran adaylardan her il için belirlenen sayıda ve öÄŸrenim durumuna göre en yüksek puana sahip olandan baÅŸlamak üzere yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eÅŸit puana sahip adaylar da sınava girmeye hak kazanacaktır.
2.8. Adaylar sadece bir il için baÅŸvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiÄŸi il için yapılacak sınava katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öÄŸrenim) için yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.
2.9. En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
2.10. Tartılma ve ölçülme çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.60 metre, en fazla 1.90 metre, kadınlarda ise en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.
2.11. Fiziksel, ruhsal, görsel ve iÅŸitsel engelli olmamak

2.12. Her türlü coÄŸrafyada, fiziki koÅŸulda ve iklim ÅŸartında arama ve kurtarma görevini yapmaya, her türlü vasıta ile seyahat etmeye herhangi bir engeli olmamak.
 2.13. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında 4/B sözleÅŸmeli personel olarak çalışmıyor olmak.
 2.14. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında “4/B sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleÅŸmesi feshedilen adayların son baÅŸvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir. (SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleÅŸmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI