ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR


  • 19 Ekim 2021 Salı
538 görüntülenme

Yüzbinlerce eÄŸitim fakültesi mezunu ataması yapılmamış öÄŸretmenler var iken ücretli öÄŸretmenliÄŸin devam etmesi kabul edilemez. Anadolu EÄŸitim Sendikası Genel BaÅŸkanı Mehmet Alper ÖÄžRETÄ°CÄ° ücretli öÄŸretmenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu EÄŸitim Sendikası Genel BaÅŸkanı Mehmet Alper ÖÄžRETÄ°CÄ° ücretli öÄŸretmenlik ile ilgili açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde;

"MEB’de ön lisans hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸi mezunu ücretli sınıf öÄŸretmeni, ön lisans turizm mezunu ücretli okul öncesi öÄŸretmeni, ön lisans lojistik mezunu ücretli sosyal bilgiler öÄŸretmeni görebilirsiniz.

Yüzbinlerce eÄŸitim fakültesi mezunu ataması yapılmamış öÄŸretmenler var iken ücretli öÄŸretmenliÄŸin devam etmesi kabul edilemez.

Kaldı ki asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ücretli öÄŸretmenlik sistemi bir emek sömürüsüdür. Aynı öÄŸretmenler odasında ücretli, geçici, sözleÅŸmeli ve kadrolu öÄŸretmenler bulunmaktadır. Her daim söylediÄŸimiz gibi öÄŸretmenin ücretlisi, geçicisi, sözleÅŸmelisi olmaz! ÖÄŸretmen sadece ve sadece KADROLU olur.

Asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ÜCRETLÄ° öÄŸretmenlik son bulmalı, boÅŸ kadrolar için kendi alanında mezun olmuÅŸ atama bekleyen meslektaÅŸlarımızın ataması yapılmalıdır."

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI