CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESLEKİ EĞİTİMDE İKİ MÜJDE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESLEKİ EĞİTİMDE İKİ MÜJDE


  • 11 Ekim 2021 Pazartesi
341 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mesleki EÄŸitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde konuÅŸtu.''Mesleki eÄŸitimde bazı müjdelerimiz olacak'' diyen ErdoÄŸan, mesleki eÄŸitim merkezi öÄŸrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin iÅŸveren üzerindeki yükünü kaldırıp, bu yükü devlet olarak üstleneceklerini söyledi.

Mesleki eÄŸitimde bazı müjdelerimiz olacak. Mesleki eÄŸitim merkezlerinde kapasitenin daha fazla artırılması ve iÅŸsizlik oranın azalması için 2 yeni düzenleme yapıyoruz. 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin iÅŸveren üzerindeki yükünü tamamen kaldırmaktır. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. 2. olarak mesleki eÄŸitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öÄŸrencilerimizin ücretlerini de artıyoruz. Asgari ücretin 3'te 1'i kadar deÄŸil, yarısı kadar ücret alacaklar. Her iki hedef ile ilgili olarak gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapacağız. Türkiye'de mesleki eÄŸitimi yeni bir evreye taşıyacağız.

Milli EÄŸitim Bakanlığımız gereken çalışmaları tamamladı. Gençlerimiz ücret de alarak 6-7 gibi kısa süreli tamamlama programına devam edecektir. Program kapsamında üniversite mezunlarına 6 aylık eÄŸitim verecek ve baÅŸarılı olanlar Turkcell'de istihdam edilecektir. Bu önemli müjdelerimizin de öÄŸrencilerimiz ve firmalarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI