OGM 47 PERSONEL ALIM Ä°LANI

OGM 47 PERSONEL ALIM Ä°LANI


  • 08 Ekim 2021 Cuma
339 görüntülenme

Orman Genel MüdürlüÄŸü 47 personel alımı yapacak. Yapılan personel alımı duyurusunda “Genel MüdürlüÄŸümüz taÅŸra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Esaslar ’da yer alan ek 2’inci maddenin (b) fıkrası gereÄŸince 'Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle' Ek-1’de yer alan pozisyonlara Ek-2’de belirtilen mezuniyetlerden toplam 47 (Kırk yedi) adet sözleÅŸmeli personel alınacaktır” Ä°fadelerine yer verildi.

GENEL ÅžARTLAR

1 – 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel ÅŸartları taşımak,

2- BaÅŸvuruda bulunan adayların durumunun; 657 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan: “Bu ÅŸekilde istihdam edilenler, hizmet sözleÅŸmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleÅŸmelerinin feshedilmesi veya sözleÅŸme dönemi içerisinde CumhurbaÅŸkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleÅŸmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması gerekmektedir. Ek-1’de yer alan sözleÅŸmeli personel pozisyonlarına yerleÅŸtirilmek üzere baÅŸvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleÅŸenlerden, SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen CumhurbaÅŸkanı kararı ile belirlenen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

3- Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin baÅŸvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiÄŸi belgenin sahte/geçersiz olduÄŸu, gerçeÄŸe aykırı belge düzenlediÄŸi anlaşılanların “SözleÅŸme imzalanarak göreve baÅŸlatılmış olsalar bile” sözleÅŸmeleri feshedilerek haklarında yasal iÅŸlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiÅŸ ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

4- Adaylar baÅŸvuru tarihinin son günü (20/10/2021) itibariyle Genel ve Özel ÅŸartlarda belirtilen ÅŸartların tamamını saÄŸlıyor olması gerekmektedir.

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI