BİR ÜLKEDE DAHA DARBE GİRİŞİMİ

BİR ÜLKEDE DAHA DARBE GİRİŞİMİ


  • 05 Eylül 2021 Pazar
210 görüntülenme

Gine'de cumhurbaÅŸkanlığı sarayının etrafında duyulan silah seslerinin darbe giriÅŸimi olduÄŸu ortaya çıktı. Bir grup yayınladıkları videoda cumhurbaÅŸkanını yakaladıklarını ve ülkenin kara ve hava sınırlarını kapattıklarını duyurdu. Savunma Bakanlığı ise olayları yalanladı.

BaÅŸkent Konakri'de cumhurbaÅŸkanlığı  ve idari binaların bulunduÄŸu Kaloum bölgesinden yerel saatle 08.00'de otomatik silah sesleri duyuldu. Yerel basın, bölgede askerlerin sokaÄŸa indiÄŸini, ÅŸehir merkezine giriÅŸlerin kapatıldığı ve yaralı askerlerin olduÄŸunu bildirdi.

Reuters haber ajansına bilgi veren görgü tanıkları, askeri araçların sokaklarda devriye gezdiÄŸini ve en az iki sivilin yaralandığını bildiriyor. BaÅŸkanlık sarayı ve idari binaların yer aldığı Kaloum semti sakinlerinden Ousmane Kamara, "Bir grup askerin baÅŸkanlığa doÄŸru ilerlediÄŸini ve defalarca ateÅŸ açtığını gördüm" dedi.

Gine lideri Alpha Conde'nin yaralanmadığı açıklandı ancak baÅŸka bir ayrıntı bilinmiyor. Fransız medyası, Konakri'de bir 'darbe giriÅŸimi' olduÄŸunu aktarıyor. Associated Press (AP) haber ajansı ise, 10 milyonu aÅŸkın nüfusu bulunan Gine'nin uzun bir darbe geçmiÅŸi olduÄŸunu hatırlatıyor.

Daha sonra özel kuvvetlerden olduÄŸunu söyleyen bir grup haber ajanslarına bir video mesaj göndererek CumhurbaÅŸkanı Alpha Conde'nin yakalandığını ve anayasanın yürürlükten kaldırıldığını duyurdu. CumhurbaÅŸkanı Conde'nin ellerinde olduÄŸunu gösteren görüntüleri de paylaÅŸan darbeciler, ülke sınırlarının kapatıldığını aktardı. CumhurbaÅŸkanı Conde'yi alıkoyduÄŸu belirtilen askerlerin darbe açıklaması devlet televizyonu RTG'de de yayınlandı.

Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada CumhurbaÅŸkanlığına giden darbecilerin korumalar ve bakanlığa baÄŸlı güçler tarafından püskürtüldüÄŸünü ifade etti.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI