ÜÇ BRANŞ ÖĞRETMENİNİN EK DERS MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLDÜ

ÜÇ BRANŞ ÖĞRETMENİNİN EK DERS MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLDÜ


  • 26 AÄŸustos 2021 PerÅŸembe
2591 görüntülenme

Toplu SözleÅŸmede, EÄŸitim Hizmet Kolunda 35 kazanımla imzalandı. 9 yeni kazanım, 5 önceki kazanımlarda iyileÅŸtirme ve 21 tanede de önceki kazanımların devamı ÅŸeklinde imza altına alınan sözleÅŸmeyle bazı branÅŸlardaki öÄŸretmenlere yönelik ek ders adaletsizliÄŸi de giderildi.

OKUL ÖNCESÄ° VE SINIF ÖÄžRETMENLERÄ°NE 175 TL ARTIÅž

Sınıf ve okul öncesi eÄŸitim öÄŸretmenlerinin maaÅŸ karşılığı girdileri ders sayısının fazlalığından kaynaklanan maÄŸduriyet, önceki toplu sözleÅŸmelerde gündeme gelmiÅŸ fakat çözülememiÅŸti.

6. dönem Toplu SözleÅŸmede, bu sorun farklı bir yöntemle çözüldü. SözleÅŸmenin 27. Maddesinde "Okul öncesi ve sınıf öÄŸretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar ÅŸefliÄŸi görevi verilen öÄŸretmenlerden örgün eÄŸitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öÄŸretmen olarak görevlendirilenler ile sınıf veya ÅŸube sorumluluÄŸu verilen sınıf/ÅŸube rehber öÄŸretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde "ÖÄŸrenci Sosyal ve KiÅŸilik Hizmetleri" adıyla gösterilir Bu kapsamda aynı kiÅŸiye hem danışman ÖÄŸretmenlik hem de sınıf/ÅŸube rehber öÄŸretmenliÄŸi görevi verilmesi halinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir." hükmü yer aldı.

Bu düzenlemeyle ile haftada iki saat ek ders ücreti alan Okul öncesi ve sınıf öÄŸretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar ÅŸeflerinin ücretlerinde aylık 175 TL artış saÄŸlanmış oldu.

ÖZEL EĞİTÄ°M ÖÄžRETMENLERÄ°NE AYLIK 250 TL ARTIÅž

DiÄŸer taraftan RAM'larda (Rehberlik AraÅŸtırma Merkezi) görev yaptıkları halde aynı kurumda grev yapan rehber öÄŸretmenlerden daha az ek ders ücreti alan özel eÄŸitim öÄŸretmenleri ne yönelik ek ders adaletsizliÄŸi Toplu SözleÅŸme'ye eklenen yeni bir hükümle giderildi. Düzenlemeye göre RAM'da görev yapan özel eÄŸitim öÄŸretmenlerine daha önce alamadıkları 250 TL'yi bundan toplu sözleÅŸme dönemince alabilecekler.

Rehberlik öÄŸretmenlerine yaz tatili dönemlerinde tercih danışmanlığı karşılığı her gün için ödenmekte olan 3 saat ek ders ücretinin 5 saate çıkarılarak yaklaşık olarak 280 TL fazladan ek ders ücreti almaları saÄŸlandı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI