PCR TESTÄ° GENELGESÄ°

PCR TESTÄ° GENELGESÄ°


  • 20 AÄŸustos 2021 Cuma
860 görüntülenme

 Ä°çiÅŸleri Bakanlığı 81 il valiliÄŸine "Bazı Faaliyetler için PCR Testi ZorunluluÄŸu" konulu genelge gönderdi.

Aşılama çalışmaları gönüllülük esasına göre yürütülmeye devam edilmekle birlikte aşıya karşı tereddüt içerisinde olan kesimlerin kaygı ve tereddütlerini gidermeye yönelik bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine vali ve kaymakamların koordinasyonunda ağırlık verilecektir. Bu amaçla ilgili kamu kurum ve kuruluÅŸlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluÅŸlarının, muhtarların ve kanaat önderlerinin katılımı ve desteÄŸiyle geniÅŸ tabanlı çalışmalar yürütülecektir.

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kiÅŸilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaÅŸlarımızın toplu olarak bulunduÄŸu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluÄŸu getirilecektir. Bu çerçevede iÅŸletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere giriÅŸte HES kodu üzerinden kiÅŸilerin aşılı/geçirilmiÅŸ hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. KiÅŸi hastalığı geçirmemiÅŸ veya aşılı deÄŸil veya negatif PCR testi yok ise etkinliÄŸe katılmasına müsaade edilmeyecektir.

Aşısız veya hastalığı geçirmemiÅŸ kiÅŸilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diÄŸer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleÅŸtirecekleri ÅŸehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunmalıdır. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aÅŸamasında HES kodu üzerinden kiÅŸilerin aşılı/geçirilmiÅŸ hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. KiÅŸi hastalığı geçirmemiÅŸ veya aşılı deÄŸil veya negatif PCR testi yok ise bu kiÅŸilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

Valilikler/kaymakamlıklarca illerinde/ilçelerinde kiÅŸilerin toplu olarak bulunduÄŸu diÄŸer etkinlikler veya faaliyetlerden faydalanacak hastalığı geçirmemiÅŸ veya aşısız kiÅŸiler için Ä°l/Ä°lçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla HES kodu üzerinden PCR test kontrolü zorunluluÄŸu getirilebilecektir.

Salgın süreci ile birlikte mesafe kuralı doÄŸrultusunda imtina edilen sarılma ve tokalaÅŸma benzeri davranışların özellikle son dönemde toplum içerisinde yaygınlaÅŸtığı görülmektedir. Kültürümüzün bir parçası olmakla birlikte salgınla mücadele sürecinde salgının yayılımını artıran tokalaÅŸma/sarılma gibi faaliyetlerden bir müddet daha uzak durulmasının öneminin vatandaÅŸlarımıza hatırlatılmasına yönelik çalışmaların vali ve kaymakamların koordinasyonunda sürdürülmesi gerekmektedir. " denildi.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI