ÖĞRETMENLERİN YÜZDE KAÇI AŞI OLDU?

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE KAÇI AŞI OLDU?


  • 20 AÄŸustos 2021 Cuma
328 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, "Okullarımızı 6 Eylül'de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açacağız" açıklamasında bulundu.

Milli EÄŸitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada okulların açılış süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"ÖÄŸretmenlerin yüzde 80'i en az 1 doz aşılandı"

"ÖÄŸrencilerimizin saÄŸlıklı bir ÅŸekilde eÄŸitimlerine devam etmeleri için aldığımız tedbirlerin başında eÄŸitim personelimizin aşılanması gelmektedir. Özellikle belirtmek isterim ki Türkiye, eÄŸitim personelini öncelikli aşı grubuna alan ülkelerden bir tanesidir. ÖÄŸretmenlerimizin en az bir doz aşılanma oranı dün itibarıyla yüzde 80,34’tür ve bu oran, Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık yüzde 8 daha fazladır. Ä°ki doz aşılanma oranı ise yüzde 69,73’tür ve Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yine yaklaşık yüzde 15 fazladır.

"Tüm eÄŸitim çalışanlarımız lütfen aşı olsun"

Sevinerek belirtmek isterim ki son 12 günde yani 6-18 AÄŸustos tarihleri arasında öÄŸretmenlerimizin aşılamasında yüzde 7’nin üzerinde bir artış gerçekleÅŸmiÅŸtir. Tüm öÄŸretmen ve eÄŸitim çalışanlarımız; kendi saÄŸlıkları, öÄŸrencilerimizin korunması ve eÄŸitim hizmetlerinin bir daha aksamaması için lütfen aşı olsunlar.

"Tüm süreçleri anlık takip edeceÄŸiz"

Bakanlığımız bünyesinde yeni bir elektronik takip sistemi kurduk. Bu sistem sayesinde il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eÄŸitimin aksamaması için tüm süreçleri anlık olarak takip edeceÄŸiz.

Millî EÄŸitim Bakanlığındaki eÄŸitim çalışanları için aşı zorunluluÄŸu bulunmamaktadır. Bundan dolayı, aşı olmayan personel için alınacak önlemler, SaÄŸlık Bakanlığımız tarafından belirlenecektir. Aynı ÅŸekilde, herhangi bir sınıfta pozitif vaka veya temas olması durumunda yapılacaklar da SaÄŸlık Bakanlığının önerilerine göre uygulanacaktır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI