YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCILARI VE ÖZGEÇMİŞLERİ

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCILARI VE ÖZGEÇMİŞLERİ


  • 06 AÄŸustos 2021 Cuma
1513 görüntülenme

Resmi Gazete'de yayımlanan CumhurbaÅŸkanlığı Atama Kararına göre Prof. Dr. Ziya Selçuk'un yerine Milli EÄŸitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

3 yeni bakan yardımcısı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Milli EÄŸitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine de 3 yeni isim getirildi.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek AÅŸkar ve Dr. Sadri Åžensoy yeni bakan yardımcıları olarak görev yapacak.

PROF. DR. AHMET EMRE BÄ°LGÄ°LÄ° KÄ°MDÄ°R?

Ahmet Emre Bilgili 1960 yılında Adana'da dünyaya geldi. Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini memleketi Adana'da tamamlayan Bilgili üniversite eÄŸitimini Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı. Bilgili, 1993 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent unvanını kazandı. Ahmet Emre Bilgili daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öÄŸretim üyesi olarak atandı. Bilgili aynı yıllarda Van'ın Bahçesaray ilçesinde 3 yıl devam eden Ulusal Bahçesaray Satranç Åžöleni'nin organizatörlüÄŸünü üstlendi. Aynı zamanda yazarlı yanı da bulunan Bilgili bir dönem Yeni Åžafak gazetesindeki köÅŸesinde satranç üzerine yazılar kaleme aldı. Bilgili, 1999 yılında Marmara Üniversitesine atandı.

Ä°stanbul Uluslararası Satranç Festivali Organizasyon Kurulu üyesi olan Bilgili, halen Marmara Üniversitesinde öÄŸretim üyeliÄŸi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ä°stanbul Ä°l MüdürlüÄŸü görevlerini yürütüyordu. Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, en son 6 AÄŸustos 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazetede yer alan kararnameye göre Milli EÄŸitim Bakan yardımcısı olarak atandı.

PROF. DR. PETEK AÅžKAR KÄ°MDÄ°R?

25 Mayıs 1957 Ankara doÄŸumludur. Ä°lk ve ortaöÄŸretimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi EÄŸitim Bölümü Matematik-Fizik alanından mezun oldu. 1979 yılında aynı bölümde asistan olarak göreve baÅŸladı. Hacettepe Üniversitesi EÄŸitimde Ölçme ve DeÄŸerlendirme Bilim Dalı'nda bilim uzmanlığı ve doktora eÄŸitimi yaptı.

1983-1985 yılları arasında ÖÄŸrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi'nde test uzmanı olarak çalıştı. 1985 yılında ODTÜ EÄŸitim Bölümü'ne yardımcı doçent olarak geri döndü. EÄŸitim Bilimleri Bölümü-Ölçme ve DeÄŸerlendirme Anabilim Dalı'nda ve daha sonra Fen Bilimleri EÄŸitimi Bölümü-Matematik EÄŸitiminde doçent oldu. 1989-1990 yıllarında IBM Bilgisayar Destekli EÄŸitim Merkezi'nde araÅŸtırma koordinatörü olarak eÄŸitim yazılımlarının geliÅŸtirilmesi konusunda çalıştı. Sonraki üç yılda Milli EÄŸitim Bakanlıgı'nda ÅŸimdiki adı EĞİTEK olan Bilgisayar EÄŸitimi ve Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü'nün ve EÄŸitimde Bilgi Teknolojileri Daire BaÅŸkanlığı'nın kurulma çalışmalarına katıldı. Bilgisayar formatör öÄŸretmenliÄŸi programlarının geliÅŸtirilmesine ve ODTÜ de bilgisayar öÄŸretmenliÄŸi anabilim dalının kurulmasına öncülük etti.

1995 yılında ODTÜ de profesör oldu. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve ÖÄŸretim Teknolojileri EÄŸitimi Bölümüne geçti ve uzun yıllar bölüm baÅŸkanı olarak çalıştı.

2004-2010 tarihleri ÖSYM de yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2009-2010 yıllarında TED Üniversitesi kuruluÅŸ çalışmalarına katıldı.

2010-2011 akademik dönemde Ä°zmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji bölüm baÅŸkanlığını yürüttükten sonra 2011 Eylül ayı itibariyle EÄŸitim Fakültesi Dekanı olarak TED Üniversitesi'ne katıldı.

Prof. Dr. Petek AÅŸkar, Milli EÄŸitim Bakanlığı, YükseköÄŸretim Kurulu, Avrupa BirliÄŸi, UNICEF ve Dünya Bankası'nda çeÅŸitli projelerde danışmanlık yaptı; TÜBÄ°TAK ve AB Leonardo da Vinci projelerini yürüttü. Yurt içi ve dışında çeÅŸitli sempozyum ve kongrelerin bilim kurulu ya da düzenleme kurullarında görev almakta, alanındaki dergilerde hakemlik ve editörlük yapmaktadır. Prof. Dr. Petek AkÅŸar, en son 6 AÄŸustos 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazetede yer alan kararnameye göre Milli EÄŸitim Bakan yardımcısı olarak atandı.

DR. SADRÄ° ÅžENSOY KÄ°MDÄ°R? 

 Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini Zonguldak’ta tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eÄŸitimini Hacettepe Üniversitesi Makine MühendisliÄŸi bölümünde tamamladı.

Doktora derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine MühendisliÄŸi bölümünden aldı.

AraÅŸtırma görevlisi, öÄŸretim görevlisi ve yardımcı doçent olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde çalıştı.

Uygulamalı matematik, diferansiyel denklemler ve sayısal yöntemler çalışma alanıdır.

Üniversitede görev yaptığı süre içinde Dinamik, Mukavemet, Makine Elemanları, Makine Tasarımı, Diferansiyel Denklemler ve Mühendislik MatematiÄŸi derslerini verdi.

TÜBÄ°TAK’ın öÄŸretim elemanları için düzenlediÄŸi Matematik Yaz Okullarına katıldı.

Üniversitede Anabilim Dalı BaÅŸkanlığı, Bölüm BaÅŸkan Yardımcılığı, Bölüm BaÅŸkanlığı ve Fakülte Kurulu ÜyeliÄŸi görevlerini yürüttü.

1997 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ä°ÅŸçi SaÄŸlığı ve Ä°ÅŸ GüvenliÄŸi Merkezini kurdu ve 2002 yılına kadar Merkez MüdürlüÄŸünü yürüttü.

2000-2002 yılları arası Zonguldak Kent Konseyi EÄŸitim Komisyonunda görev yaptı.

1998-2005 yılları arasında TED Zonguldak Åžubesinde BaÅŸkan Yardımcılığı ve TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1999 yılında TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü kurucu baÅŸkanı oldu ve 2002 yılına kadar bu görevini devam ettirdi.

2003-2005 yılları arasında TED Genel Merkezi Zonguldak TemsilciliÄŸi ve TED Genel Merkezi Kurultay ÜyeliÄŸi görevlerini yaptı.

2017 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Bölüm BaÅŸkanlığı görevinden ayrılarak ÖSYM’ye Ölçme ve DeÄŸerlendirme Daire BaÅŸkanı olarak atandı.

ÖSYM’de görev yaptığı süre zarfında;

ÖSYM sınavlarına ait deÄŸerlendirme raporlarını hazırlayan ekip içerisinde yer aldı.

ÖSYM’de ölçme ve deÄŸerlendirme süreçlerinin iyileÅŸtirilmesi için kurulan Danışma Kurulunda görev yaptı.

Soru hazırlama ve bilimsel denetim, sınav hazırlama ve baskı süreçlerinin güvenliÄŸi, iyileÅŸtirilmesi ve yönergelerinin hazırlanması çalışmalarında bulundu.

ÖSYM’de Ölçme ve DeÄŸerlendirme Dairesi BaÅŸkanlığı için “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” ve “ISO 27001 Bilgi GüvenliÄŸi Yönetimi Sistemi” sertifikası alma sürecinde Entegre Yönetim Sistemleri Temsilcisi olarak görev yaptı.

2018 yılı Eylül ayında Millî EÄŸitim Bakanlığı Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Millî EÄŸitim Bakanlığı Ölçme DeÄŸerlendirme Süreçlerinin Ä°yileÅŸtirilmesi ve GeliÅŸtirilmesi Çalışma Grubunda görev aldı.

2019 yılı AÄŸustos ayında PISA Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸine seçildi.

21 AÄŸustos 2019 tarihli ve 2019/288 sayılı CumhurbaÅŸkanlığı Kararı ile Millî EÄŸitim Bakanlığı Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

2019 yılı Eylül ayında Uluslararası EÄŸitim BaÅŸarılarını DeÄŸerlendirme KuruluÅŸu (IEA) Genel Kurul ÜyeliÄŸine seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereÄŸince Dr. Sadri Åžensoy atandı Milli EÄŸitim Bakanlığı bakan yardımcısı olarak atandı.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI