CUMHURBAŞKANI'NDAN EK ATAMA AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI'NDAN EK ATAMA AÇIKLAMASI


  • 25 Haziran 2021 Cuma
3219 görüntülenme

Bugün CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Hatay'da açılış törenine katıldı.  Åžehir ziyaretinde öÄŸretmen adayları, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile ek atama konusunda görüÅŸme fırsatı yakaladı.

Konuya iliÅŸkin CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın söylemleri ÅŸöyle oldu:

"Ä°htiyacımız kadar öÄŸretmen atamasını yapıyoruz. Ataması gerektiÄŸi kadar öÄŸretmen atıyoruz. En çok öÄŸretmen ataması bizim hükümetimiz zamanında oldu. En son 20 bin öÄŸretmen ataması yaptık. Ek atama planlamamızda yok." dedi.

ÖÄŸretmenlerin ihtiyaç var, emekliolan öÄŸretenler var demesi üzerine de "yok, yok" ÅŸeklinde yanıt verdi.

CumhurbaÅŸkanının söyledikleri aylardır ek atama haberini bekleyen öÄŸretmenleri büyük hayal kırıklığına uÄŸrattı. Daha önce Ziya Selçuk her yıl 40 bin atama yapıyoruz zaten bu yıl da üzeri için çalışıyoruz." demiÅŸti. Maliye Bakanı Lütfi Elvan ise atama bekleyen öÄŸretmenlere " Sabretsinler." diyerek yeÅŸil ışık yakmıştı.

Umutla bekleyen öÄŸretmenlere sınava yaklaşık bir ay kala bir atamanın olmayacağını cumhurbaÅŸkanı dile getirmiÅŸ oldu. Bu yıl 2020 KPSS ile sadece 20 bin atama yapılacak. 2021 KPSS gelmesine raÄŸen bu öÄŸretmenlerde en erken  Eylül ayında göreve baÅŸlayabilecek. 

Ayrıca bu seneye kadar 2 yıl geçerli olan KPSS puanları 2020 KPSS ile 1 yıla düÅŸürüldü. 

Bu yıl kontenjanların ani düÅŸüÅŸleri ve sadece 20 bin öÄŸretmen alınması büyük maÄŸduriyetler yaÅŸattı. ÖrneÄŸin Fransızca öÄŸretmenliÄŸi bölümünde 89 puan alarak birinci olan öÄŸretmenimizin, yaklaşık 88 puan alarak 52. olan BiliÅŸim ÖÄŸretmenimizin ataması yapılmamaktadır. Bu maÄŸduriyetlerin giderilmesi için adil kontenjanlı ek bir alım ÅŸarttır.

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI