BAKAN KOCA: ÇOK AMA ÇOK YAKLAŞTIK

BAKAN KOCA: ÇOK AMA ÇOK YAKLAŞTIK


  • 23 Haziran 2021 ÇarÅŸamba
272 görüntülenme

Bakan Fahrettin Koca Bili Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde:

Koronavirüs küresel salgını beraberinde birçok zorluÄŸu getirdi. Bu durumu 4 bölüm halinde ele alabiliriz. Salgın hastalık ülkemize ulaÅŸmada önce ilk dönemi, yani salgına hazırlık, karantina ve önlemlerin neler olabileceÄŸiyle ilgili dönemdi. Bu aÅŸamada aldığımız tedbirler 3 ay kazandırdı bize.

2. bölüm ise tanımadığımız bu düÅŸmandan nasıl korunacağımızı öÄŸrenmekle uÄŸraÅŸma dönemiydi. Bu dönemde salgın yönetimi ve çalışma rehberleriyle salgın döneminde kontrollü sosyal hayatın nasıl olabileceÄŸine odaklandık. Bu dönemde dijital altyapımız çok hızlı sonuç almamızı saÄŸladı.

Üçüncü dönem ise hastalıkla mücadele dönemiydi. Salgın ilerledikçe bu sefer hastaları nasıl tedavi edebileceÄŸimizi öÄŸrenmeye baÅŸladık ve bu bölümde çok canımız yandı. Güçlü saÄŸlık altyapımız dünyada görünen koridorlarda hastaların entübe edildiÄŸi manzaralardan bizi korudu. Ülkemizde salgın boyunca hiç altyapı eksikliÄŸi yaÅŸamadık.

Bir de en büyük gururumuz saÄŸlık çalışanlarımız var. Salgını aşıyla aÅŸacağız, mevcut gidiÅŸat da bunu gösteriyor. Evde izolasyon önlemleri ve filyasyon çalışmaları ile tam bir seferberlik ile hastalıkla mücadele ettik. Salgının kısa sürede son bulacağına inancım tam. Kısaca özetlemek gerekirse salgınla karşılaÅŸmadan önlemler aldık, salgından toplumumuzu korumak için önlemler aldık, ÅŸimdi de aşıyla salgından tamamen kurtulmanın eÅŸiÄŸindeyiz. Salgın süresince salgından yaklaşık 50 bin insanımızı kaybettik. Bugün küresel ölçekte 3.9 milyon insan kovid- 19 sebebiyle hayatını kaybetti. 

Dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütüyoruz. Ağır bedeller ödedik ama güzel günlere çok yaklaÅŸtık. Lütfen herkes kiÅŸisel güvenlik çemberini oluÅŸturarak bir süre daha dikkatli olmalı.

AÅžININ YAN ETKÄ°LERÄ°

PROF. DR. ATEÅž KARA BÄ°LÄ°M KURULU ÜYESÄ°: Bizim ülkemizde aşının yan etkileri çok yakından takip ediliyor. Aşı sonrasında istenmeyen etki düzenli olarak bilgiler toplanıyor. Bizim ülkemizde uygulanan aşılarda yan etkiler: Aşının yapıldığı yerdeki yan etkiler, kolda aÄŸrı, ÅŸiÅŸlik kızarıklık gibi etkiler görebiliyoruz. Yan etkiler 24 saatten çok uzun sürmüyor. Ayrıca bir de ÅŸunu da deÄŸerlendirmemiz lazım kas aÄŸrısı gibi, yorgunluk gibi etkiler görülebiliyor. BaÅŸ aÄŸrısı çok nadiren bu yan etki 3 gün kadar sürüyor. gündelik yaÅŸamı etkileyecek kadar yan etki çok daha nadir olduÄŸunu söylemek gerekir.

TURKOVAC AÅžISI: PROF. DR SERHAT ÜNAL BÄ°LÄ°M KURULU ÜYESÄ°: Kendi yerli aşımızın Faz -3 çalışmalarıyla uÄŸraşıyoruz. Kayseri Erciyes Üniversitesinde bir inaktif aşı mevcut.  TURKOVAC Faz -3 çalışmasına baÅŸladı. Umarım bu da çok baÅŸarılı bir çalışma olacak

23 HAZÄ°RAN VAKA SAYISI AÇIKLANDI.

AÅžILAMADA 18 YAÅžA NE ZAMAN DÜÅžÜLECEK

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI