MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TELAFİ EĞİTİM AÇIKLAMASI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TELAFİ EĞİTİM AÇIKLAMASI


  • 01 Haziran 2021 Salı
1870 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eÄŸitim ve telafi eÄŸitimi ile ilgili merak edinilen tüm soruların yanıtlarını verdi. Milli EÄŸitim Bakanı düzenlediÄŸi basın toplantısında telafi eÄŸitiminin neden gerekli olduÄŸuna deÄŸindi, yüz yüze eÄŸitim kararını ele aldı. Ä°ÅŸte tüm detaylar....

OKULLARDA TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

21 Haziran'da yoÄŸun olarak baÅŸlayacağımız sosyal, duygusal, kültürel, fiziksel faaliyetler öncesinde sistem altyapımızda yoÄŸunluÄŸa neden olmamak ve öÄŸrencilerimizin eriÅŸimini kolaylaÅŸtırmak için karneleri 18 Haziran'dan itibaren öÄŸrencilerimize açıyoruz. Dileyen karnesine 18 Haziran Cuma gününden itibaren ulaÅŸabilecek.Okullar yazın açık olacak, isteÄŸe baÄŸlı telafi yapılacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız. Okuma yazma taramaları yapacağız. Ortaokul öÄŸrencilerimizin de yeterlilik düzeyi deÄŸerlendirilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU OLACAK MI?

Okullar yazın açık olacak, isteÄŸe baÄŸlı telafi yapılacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız. 1'den 2'ye geçen öÄŸrencilerimiz için okuma yazma taraması baÅŸlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öÄŸrencilere ek ders ve ek materyal desteÄŸi saÄŸlayacağız. Ortaokul öÄŸrencilerimizin de yeterlilik düzeyi deÄŸerlendirilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK?

Sosyal ve duygusal programa dayalı telafi eÄŸitimi yapılacak. Okullarımız 2 Temmuz'dan, yeni eÄŸitim-öÄŸretim yılının baÅŸlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öÄŸrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öÄŸrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öÄŸrencilerimize akademik programlar sunabileceÄŸiz. ÖÄŸretmenlerimiz de bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecekler.

LÄ°SELER Ä°ÇÄ°N ÖZEL PROGRAM

Liseler için özel programlar uygulayacağız.

Uzaktan eÄŸitim sürecinde yaÅŸadığımız seferberlik duygusunu yaÅŸatabilmek için telafide ben de varım diyen herkesle UDEP çerçevesinde bir araya geleceÄŸiz.

Ben ÅŸimdiden görev alan, katılım saÄŸlayan herkese ülkemin çocukları ve geleceÄŸi adına yürekten teÅŸekkür ediyorum.

Bizim için uzun sayılabilecek bir aranın ardından bugünden itibaren okullarımızda ilk ders zilini çalmanın heyecanını yaşıyoruz.

 

KARNELER 18 HAZÄ°RAN'DA

Biz okullarımızı açık tutacağız. 21 Haziran'da yoÄŸun olarak baÅŸlayacağımız faaliyetler öncesinde sistem altyapımızda yoÄŸunluÄŸa neden olmamak için de karneleri 18 Haziran'dan itibaren öÄŸrencilerimize açıyoruz. dileyen karnelerine 18 Haziran'dan sonra ulaÅŸabilecek. Yaz döneminde tamamen isteÄŸe baÄŸlı olarak bir telafi programını baÅŸlatıyoruz. 

Buradan bütün öÄŸrencilerimi, meslektaÅŸlarımı ve velilerimizi sevgiyle selamlıyorum.

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI