TÄ°CARET BAKANLIÄžI PERSONEL ALIMI

TÄ°CARET BAKANLIÄžI PERSONEL ALIMI


  • 30 Mayıs 2021 Pazar
429 görüntülenme

Ticaret Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleÅŸmeli pozisyonlara yerleÅŸtirme yapılacaktır.

Tercih iÅŸlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Lisans, ön lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır. YerleÅŸtirme iÅŸlemlerinde, sözleÅŸmeli pozisyonlar için KPSSP3 ve KPSSP93 puanı kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini 27 Mayıs-3 Haziran 2021 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. Ä°nternetten tercih gönderme iÅŸlemleri 3 Haziran 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir

BAÅžVURMA GENEL ÅžARTLARI

Bu kılavuzda yer alan sözleÅŸmeli pozisyonları tercih eden adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki,

b) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki, ÅŸartları taşımaları gerekmektedir.

 Ticaret Bakanlığına yerleÅŸtirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik SoruÅŸturması ve ArÅŸiv AraÅŸtırması Kanunu hükümleri doÄŸrultusunda Güvenlik SoruÅŸturması ve/veya ArÅŸiv AraÅŸtırması yaptırılacaktır.

 Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuÅŸ olanlar, göreve baÅŸlatılmayacaktır.

 BaÅŸvurma genel ve özel ÅŸartlarına ve yerleÅŸtirildiÄŸi pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve ÅŸartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve baÅŸlatılmayacaktır.

BAÅžVURMA ÖZEL ÅžARTLARI

Yukarıdaki ÅŸartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki baÅŸvuru ÅŸartları bölümünde aranılan ÅŸartları taşımaları gerekmektedir. Bu ÅŸartlarla birlikte unvan itibariyle aÅŸağıdaki ÅŸartların taşınması gerektiÄŸinden, sözleÅŸme yapılacak pozisyonlarla ilgili aÅŸağıdaki bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu ÅŸartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır. 

SözleÅŸmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel ÅŸartlara ilave olarak sözleÅŸmeli pozisyonları tercih eden adayların;

a) SaÄŸlık bakımından büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmaması,

b) KPSS'ye girmiÅŸ ve 2020-KPSS sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP-3, ön lisans mezunları için KPSSP-93 puanı almış olması,

c) SözleÅŸmeli olarak istihdam edilecek büro personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

BaÅŸvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI