CEYHAN KORONAVÄ°RÃœS O TARÄ°HTE BÄ°TECEK

CEYHAN KORONAVÄ°RÃœS O TARÄ°HTE BÄ°TECEK


  • 23 Mayıs 2021 Pazar
548 görüntülenme

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınındaki güncel geliÅŸmelere ve aşılama sürecine iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ceyhan, Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

Mehmet Ceyhan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde:

EN Ä°YÄ° Ä°HTÄ°MAL SONBAHAR

"Rehavete kapılıp tedbirleri bir anda gevÅŸetmememiz gerekir. Sayılar önümüzde olduÄŸu için bir tarih verebiliyoruz. En iyi ihtimalle sonbahara en kötü ihtimalle yıl sonunda rahatlamış olacağız. Aşılamadan sonra vaka artışıyla ilgili dalgalanmalar olmayacak. Artık kendimizi aşılanmamış ülkelerden korumamamız gerekecek. Ä°kinci doz aşıları yaptığımızda 'Bu iÅŸten kurtulduk' diyebiliriz. Üçüncü doz için vatandaÅŸların kafasında soru iÅŸareti olmasın. Firmalar ÅŸimdiden pazar payını ayarlamak adına bu tip açıklamalarda bulunuyor, ancak bununla ilgili çok net bir araÅŸtırma olmadığı için henüz düÅŸünmek doÄŸru deÄŸil. Ä°naktif aşı yaptıranlarda 3 ay sonra koruyuculuÄŸun azaldığını ve 3. doz aşının yaptırılabileceÄŸini söyleyebiliriz.Åžili'nin 10 buçuk milyon kiÅŸilik Sinovac sonuçlarını açıklamasıyla örnek olarak orası gösteriliyor. Yüzde 68 bağışıklık kazandırıyor. Biz kurtulacağız muhtemelen birkaç ay sonra, ancak dışarıdan virüsün girmesi mümkün o yüzden sınırlarımızı koruyacağız.

MASKEYÄ° NE ZAMAN ÇIKARABÄ°LÄ°RÄ°Z?

Bu biraz vaka yoÄŸunluÄŸuyla ilgili. Vaka sayılarımızı böyle binli rakamlara indirebilirsek belli yerlerde belli ÅŸartlarda maskeleri çıkartabiliriz. ABD'de aşılı insanlar, kalabalık olmayan ortamlarda maskeleri çıkarabiliyor.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI