MEB'DEN ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İLGİLİ RESMİ YAZI

MEB'DEN ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI İLE İLGİLİ RESMİ YAZI


  • 18 Mayıs 2021 Salı
494 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı Özel ÖÄŸretim Genel MüdürlüÄŸü ilgili birimlere resmi yazı gönderdi. Özel ÖÄŸretim Kurumları Genel MüdürlüÄŸünün yazısında, özel eÄŸitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eÄŸitime devam edileceÄŸi, Özel öÄŸretim kurslarında sadece 12. sınıf ve mezun öÄŸrenciler için yüz yüze eÄŸitime devam edileceÄŸi belirtildi.

Resmi yazı şu şekilde:

Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanacak kademeli normalleÅŸme sürecinde, 5580 sayılı Özel ÖÄŸretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel öÄŸretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 - 01 Haziran 2021 tarihleri arasında, yüz yüze eÄŸitim, uzaktan eÄŸitim ve sınavlar aÅŸağıdaki açıklamalar doÄŸrultusunda yapılacaktır.

1-Özel okul öncesi eÄŸitim kurumlarında (özel anaokulu ve özel okullardaki ana sınıfları) yüz yüze eÄŸitim yapılacaktır.

2-Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöÄŸretim kurumları ile özel gereksinimli öÄŸrencilerimizin devam ettiÄŸi özel eÄŸitim okul ve sınıflarında, resmî okullarda uygulanan yüz yüze eÄŸitim ve uzaktan eÄŸitim kurallarına uyulacaktır.

3-Özel okulların 8 ve 12 nci sınıf öÄŸrencilerine, Bakanlığımızın "EÄŸitim Kurumlarında Hijyen Åžartlarının GeliÅŸtirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu"ndaki koÅŸullara uyulması ÅŸartıyla takviye kursları açılarak yüz yüze eÄŸitime baÅŸlanabilecektir.

4-Özel eÄŸitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eÄŸitime devam edilecektir.

5-Özel öÄŸretim kurslarında sadece 12 nci sınıf ve mezun öÄŸrenciler için yüz yüze eÄŸitime devam edilecektir.

6-Özel barınma hizmeti veren kurumlar, destekleme yetiÅŸtirme veya takviye kurslarına devam eden öÄŸrencilerden zorunlu olarak barınma hizmeti alması gereken öÄŸrencilerin bulunması halinde SaÄŸlık Bakanlığınca hazırlanan "COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ve Bakanlığımızın ilgili talimatları doÄŸrultusunda gerekli önlemler alınarak bu öÄŸrencilere barınma hizmeti verecektir.

7-Motorlu taşıt sürücüleri kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaÅŸtırma hizmetleri mesleki eÄŸitim ve geliÅŸtirme kursları ile iÅŸ makineleri sürücü eÄŸitim kurslarına devam eden kursiyerlerin bireysel yapılan uygulama eÄŸitimlerine yüz yüze, teorik eÄŸitimlere ise uzaktan eÄŸitim yöntemiyle devam edilecektir.

8-Motorlu taşıt sürücüleri kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaÅŸtırma hizmetleri mesleki eÄŸitim ve geliÅŸtirme kursları ve iÅŸ makineleri sürücü eÄŸitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eÄŸitim sınavları ile diÄŸer teorik ve uygulama sınavları hafta sonu günlerinde yapılmaya devam edilecektir.

9-DiÄŸer özel öÄŸretim kurumlarında eÄŸitim öÄŸretim faaliyetleri uzaktan eÄŸitim yöntemiyle yapılacaktır. Konu ile ilgili olarak ilinizdeki özel öÄŸretim kurumları ile özel barınma hizmeti veren kurumların zamanında bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda, Bilgilerinizi ve gereÄŸini rica ederim.

Ziya Selçuk

 

MEB'DEN TEMEL ÖÄžRETÄ°M KURUMLARI Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° RESMÄ° YAZI

MEB'DEN HALK EĞİTÄ°MLER Ä°ÇÄ°N UZAKTAN EĞİTÄ°M AÇIKLAMASI

MEB'DEN LÄ°SE SINAVLARI Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° FLAÅž AÇIKLAMA

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI