ERDOÄžAN: PAZARTESÄ° NORMALLEÅžMEYE BAÅžLIYORUZ

ERDOÄžAN: PAZARTESÄ° NORMALLEÅžMEYE BAÅžLIYORUZ


  • 14 Mayıs 2021 Cuma
1181 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Ak Parti teÅŸkilatları bayramlaÅŸmasında videokonferans yoluyla açıklamalarda bulundu. Salgın dönemi normalleÅŸme hareketlerinden ve Ä°srail'in Gazze saldırılarından bahseden ErdoÄŸan'ın söylediklerinden satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde: 

Haziran ayı ile birlikte tedbirleri önemli bir ÅŸekilde gevÅŸetmeyi planlıyoruz.

Niyetimiz Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir.

Süreci Pazartesi günü açıklayacağız.

Aldığımız tedbirleri vatandaÅŸlarımızın iÅŸine aşına ekmeÄŸine zarar vermeyecek esneklikte uygulaaya özen gösteriyoruz.

Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleÅŸme takvimimizi uygulamaya baÅŸlıyoruz.

SaÄŸlık hizmetlerindeki baÅŸarısını sosyal ve ekonomik desteklerle taçlandıran Türkiye, kendini kriz ikliminin dışında tutabilmiÅŸtir.

Salgın dönemi, normalleÅŸme hareketleri ile ilgili açıklaması

Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleÅŸme takvimimizi uygulamaya baÅŸlıyoruz. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak ÅŸekilde tedbirleri önemli ölçüde gevÅŸetmeyi planlıyoruz.

Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın iÅŸine, aşına, ekmeÄŸine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. SaÄŸlık hizmetlerindeki baÅŸarısını sosyal ve ekonomik desteklerle taçlandıran Türkiye, kendini kriz ikliminin dışında tutabilmiÅŸtir. Yeni yatırım ve istihdam arayışlarındaki yükseliÅŸ baÅŸta olmak üzere pek çok gösterge, ülkemizi aydınlık yarınların beklediÄŸine iÅŸaret ediyor.

Ä°SRAÄ°L'Ä°N GAZZE SALDIRISI

Terör devleti Ä°srail'in zalimlikleri karşısında hem üzüntülü hem öfkeliyiz.

Tüm dünya görmezden gelse bile Ä°srail'in zulmüne eyvallah etmeyeceÄŸiz. Bu terör devleti artık tüm sınırları aÅŸmış durumdadır. Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır. Dün Suriye sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna nasıl izin vermemiÅŸsek bugün de Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine uzanan ellere aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz.

Gücü masum sabilere, biçare kadınlara, mazlumlara yeten terör devleti Ä°srail'in zalimlikleri karşısında üzüntülü ve öfkeliyiz.

Türkiye'nin bu konuda tavrı ilkeseldir. Dün Azerbaycan'ın DaÄŸlık KarabaÄŸ'ı ve iÅŸgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesini hangi ÅŸevkle desteklemiÅŸsek, bugün Kudüs'te Filistin ÅŸehirlerinde yaÅŸanan zulme karşı aynı hissayatla harekete geçiyoruz.

Ä°srail'in Filistin ÅŸehirlerinde ve Kudüs'te sergilediÄŸi saldırganlığa karşı çıkmak insanlığın tamamının namus borcudur. Kudüs gibi hem Müslümanların hem Hristiyanların hem de Musevilerin kutsal mekanlarını bünyesinde barındıran bir ÅŸehri fütursuzca yaÄŸmalamaya kalkan bu terör devleti artık tüm sınırları aÅŸmış durumdadır.

BM Güvenlik Konseyi'nin Genel Kurul'da alınan kararla uygun ÅŸekilde, süratle Kudüs'te barışı ve huzuru saÄŸlayacak adımları atması ÅŸarttır. Türkiye olarak BM bünyesinde baÅŸlatılacak her giriÅŸime aktif destek vermeye, barış için sorumluluk üstlenmeye ve fedakarlık yapmaya hazırız.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI