KARNELER NE ZAMAN DAÄžITILACAK? DÄ°JÄ°TAL KARNEYE NASIL BAKILIR?

KARNELER NE ZAMAN DAÄžITILACAK? DÄ°JÄ°TAL KARNEYE NASIL BAKILIR?


  • 03 Mayıs 2021 Pazartesi
580 görüntülenme

Karnelerin ne zaman verileceÄŸi ile ilgili  Bakan Selçuk açıklamalar yaptı. Milyonlarca öÄŸrenci ve velinin merak ettiÄŸi konu ile ilgili bilgiler veren Bakan Selçuk, "Karneler 2 Temmuz'da verilecek." dedi. Karnelerin yüz yüze verilip verilmeyeceÄŸi ise henüz netleÅŸmedi. Tam kapanma sürecine de deÄŸinen Bakan Selçuk, öÄŸretmenlerin okula gitme zorunluluÄŸu olmayacağını duyurdu. Daha önce yapılan açıklamalarda da ara tatil olmayacağı bildirilmiÅŸti.

Bakan Selçuk'un açıklamaları ÅŸöyle;

Her bir çocuÄŸumuz için tamamlayıcı kitaplarımız var. Çalışmalar yazın da devam edecek. Biz 2 Temmuz'a kadar dedik. Ama dileyen veliler çocukların yaz okulları matematik kamplarıyla desteklenmesi konusunda yüzlerce etkinlik görecekler. Karneler 2 Temmuz'da verilecek. Arzumuz yüz yüze verebilmek..

Milli EÄŸitim Bakanlığı olarak akademik açıkları hızlıca kapatabiliriz. Ama sosyal duygular, problemlerin iyileÅŸtirilmesi, bunlar uzun soluklu konular. Çocuk sosyal açıdan problem yaÅŸarsa derslerinde de yaÅŸar. Önce o kısım çok önemli. Lise öÄŸrencileri üzerinde yaptığımız araÅŸtırmada uyumakta sorun yaÅŸayan, beslenmede sorun yaÅŸayanlar olabiliyor. Psikolojik danışmanlarımız ve rehber öÄŸretmenlerimiz var.

DÄ°JÄ°TAL KARNE NEDÄ°R, NASIL ÖÄžRENÄ°LÄ°R?

Salgın hastalık sebebiyle karne dağıtımı ve basımı birinci dönemde yapılamamıştı. ÖÄŸrenciler karnelerine e-okul üzerinden baktılar. Ä°steyen öÄŸrenci  karnesinin e-okul üzerinden çıktısını alabiliyor.

2. dönem karnelerin yüz yüze verilip verilmeyeceÄŸi henüz belli deÄŸil. Salgının seyrine göre karar verilecek. Dijital karne verilmesi durumda; öÄŸrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaÅŸabilecek. ÖÄŸrenciler, "takdir ve teÅŸekkür" belgelerine de sistem üzerinden eriÅŸebilecek.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI