ERBAŞ'TAN BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI

ERBAŞ'TAN BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI


  • 30 Nisan 2021 Cuma
280 görüntülenme

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanI Ali ErbaÅŸ, Kanal 7'de yayımlanan "Prof. Dr. Mustafa KarataÅŸ'la Sahur Vakti" programına video konferans yoluyla katıldı.

ErbaÅŸ, programda Kovid-19 tedbirleri kapsamında bayram namazının kılınıp kılınmayacağının sorulması üzerine, ÅŸu cevabı verdi:

"Bayram namazı da cuma namazı gibi kısa bir namazdır. Ä°ki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir ÅŸekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı ÅŸekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını ÅŸu an itibarıyla düÅŸünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa."

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının ramazan ayında yürüttüÄŸü din hizmetleriyle ilgili bilgi veren ErbaÅŸ, "BeÅŸ vakit ve cuma namazlarımızda cemilerdeki irÅŸat çalışmalarımız devam ediyor. Dijital ortamı çok iyi kullanmaya baÅŸladık. Diyanet TV'den irÅŸat programları yapılıyor. Ayrıca Türkiye genelinde 90 bin kadar camimizde, imkanlar nispetinde, tedbirlere riayet ederek irÅŸat hizmetlerine devam ediyoruz." diye konuÅŸtu.

Bayram namazı (yarın) ne zaman saat kaçta kılınacak? - 24 Mayıs İl il Bayram  Namazı saatleri - İstanbul, Ankara, İzmir namaz vakitleri - Güncel Haberler  Milliyet

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI