ZİYA SELÇUK'TAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMALAR

ZİYA SELÇUK'TAN CANLI YAYINDA AÇIKLAMALAR


  • 28 Nisan 2021 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk TRT Haber'in canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ve eğitime dair açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından başlıklar şu şekilde;

Okullarda bayram sonraı hangi sınıflarda yüz yüze eğitim olabilir?

Selçuk; "Amacımız öncelikleride dikkate alarak tüm sınıfları açabilmek."

Lise sınavları ile ilgili gelen soruya; " Liselerde yüzde 40'a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde tek bir sınav olacak."dedi.

YKS ve LGS ertelenebilir mi?

Bizim şu anda ertelenmeye ilişkin herhangi bir kararımız yok.

Öğretmenlerin aşı durumu hakkında

Öğretmenlerimiz aşılama sürecine başladık. Bu süreci Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz.Şu anda yaklaşık 425.000 öğretmen randevu alabilecek durumda.

2 Temmuz'da karneler verilecek mi?

2 Temmuz'da yüz yüze karneleri vermek en büyük isteğimiz ama dijital karnelerimizde hazır.

Kreşler ve anaokulu 

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlar tam kapanma sürecinde kapalı olacak. Aile Bakanlığı'na bağlı kurumlar için yarın bir karar açıklanacak.

Öğretmenler haftada bir gün okula gidecek mi?

Hayır, gitmeyecekler. Tam kapanma derken öğretmenlerimiz için de aynı şey geçerli. Haftada bir gün okula gitme zorunluluğu olmayacak.

20 bin öğretmen ataması hakkında

"Daha çok meslektaşımızla beraber çalışmak hepimizin amacı, isteği. Ak parti döneminde her sene 40 bin ve üzeri atama yaptık. Bu sene salgın ve bütçe olanakları sebebiyle 20 bin atama geldi. Ama biz her zaman bu işin takipçisiyiz. Öğretmenlerimiz çocuklarla karşılaşmak öğrencilerine kavuşmak istiyorlar. Biz her zaman bunun için uğraşıyoruz. Görüşmelerimize devam ediyoruz. İmkanlar dahilinde olabilir tabi neden olmasın. Ama şu an 20 bin le sınırlıyız." ifadelerini kullandı TRT spikerinin  "Yakın zamanda atama yok diyebilir miyiz?" sorusuna "evet" diyerek cevap verdi.

Özel eğitim kurumlarının durumu

Özel eğitim kurumlarının durumunu da açıklayan Selçuk, “8 ve 12. sınıflarda öğrenme eksikliklerimizi gördüğümüz için köy okullarımızı 5 gün açtık, İlkokullarımızı daha çok açtık. Çünkü buralarda problem gördük. Şimdi tam kapanma ile ilgili süreçte Bilim Kurulu’ndan tüm kurumların kapanması tavsiyesi geldi. Tam kapanma sürecinde bu okullarımız da kapalı kalacak” dedi.

Yüz yüze eğitim bulaşı arttırdı mı?

Biz her gün bütün sınıf düzeylerinde hangi gün kaç temaslı ve pozitif var bizim çocuklarımızın ailelerinde bunların tablosuna bakıyoruz. Genel tabloya baktığımızda ailelerde görülen temaslı sayısı ile toplumun genelinde görülen temaslı sayısı arasında fark var. Öğrencilerin ailelerinde görülen temaslı sayısı daha az görünüyor. Öğrencilerin ailelerinde görülen vaka sayısı yüzde 20 daha düşük. Okul daha kontrollü bir ortam. Öğretmenlerimiz çok dikkatli.

Telafi eğitimi olacak mı?

Bizim karşımızda küresel bir problem var. Bizim başımızda da var. Böyle bir süreçte bize düşen gereken eğitimsel önlemleri almaktır. Yüz yüze eğitim döneminde de eğitim kayıpları vardı. Şimdikinin niceliği biraz daha farklı.

Ziya Selçuk konuşmalarında şunları da ifade etti:

Salgın döneminde 500bine yakın öğretmenimizle görüşme imkanı buldum. Her biri büyük fedakarlıklarla uzaktan eğitime devam ediyor. 

Çocuklarımızın fiziksel hareketlerinde çok eksiklik var. Çocuklarımız hareketi ihmal etmemelidirler. Kendilerini fiziksel psikolojik olarak daha iyi hissedecekleri aktivitiler yapabilirler. Oyun, kitap okuma, arkadaşlarıyla konuşma gibi... Kitap okuyan çocuklar her zaman bir fark oluşturuyor. Hem sınavlarda hem kişisel gelişim açısından farklı oluyorlar. 

Avrupa'da uzaktan eğitim anlayışında sadece bir e-mail göndererek konular şunlar diyorlar. Bizdeki gibi 3 TV kanalı yok. Her zaman daha fazla ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. 5 sene sonra 10 sene sonra neyi hatırlayacağız bu dönemle ilgili, bunu düşünerek hareket ediyoruz.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI