KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR


  • 26 Nisan 2021 Pazartesi
769 görüntülenme

En son yapılan kabine toplantısında alınan kararlar iki hafta süre ile geçerliydi. Yeni kararların neler olacağı, kısıtlamalarının kapsamının geniÅŸletilip geniÅŸletilmeyeceÄŸi merak konusuydu. Okullarda son durum ne olacak sokaÄŸa çıkma kısıtlaması ve ÅŸehirlerarası seyehat ile ilgili yeni kararlar gelecek mi? Kabine 26 Nisan Pazartesi günü saat 15.45'te toplandı. 

Kabine toplantısının ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip  ErdoÄŸan'ın açıklama yapması ve yeni kararları duyurması bekleniyor. Yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısı 18.40 itibari ile sona erdi. Saat 19.00'da ErdoÄŸan konuÅŸmasına baÅŸladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde;  

kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi

GeçtiÄŸimiz hafta kabinede 3 deÄŸiÅŸiklik yaptık. Kendilerine görevlerinde baÅŸarılar diliyorum. Görevlerini devreden bakanlarımıza teÅŸekkür ediyorum. Kendilerine yapılan sosyal medya linçlerini kınıyorum.

Kıbrıs Türkleri

Kıbrıs'ı çözümsüzlüÄŸe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türk'ü kardeÅŸlerimizi amborgolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceÄŸiz. Kıbrıs Türk'ü kardeÅŸlerimizin her zaman yanında durmaya devam edeceÄŸiz.  

Terörle Mücadele

Terör örgütlerine ağır darbeler indirdik. Pençe-ÅŸimÅŸek ve Pençe-yıldırım operasyonlarıızda görev alan her bir askerimizin alınlarından öpüyor. Gazaları mübarek olsun diyorum.

"Soykırım" ifadesi

ABD baÅŸkanı Biden'ın yayınladığı mesajla coÄŸrafyamızda yaÅŸanmış olaylarla ilgili mesnetsiz ve haksız ifadeler kullanıldı. 

Tarihteki olayların araÅŸtırılması tarihçilere bırakılmalı siyasetçilere deÄŸil.

Ülkemizde ve dünyada Anadolu asırlar boyunca farklı kökenden insanların huzurca yaÅŸadığı bir toplum olmuÅŸtur. Tarihimizde ki 93 harbine kadar bu barış hali sürmüÅŸtür.Osmanlının son döneminde ülkede ki pek çok kesim batılılar tarafından tahrik edilerek ayaklandırılıştır.  Balkan toprakları asimetrik savaÅŸlarla ülkeden koparılmıştır. DoÄŸuda da aynı senaryo Ermenistan üzerinden oynanmıştır.  Ermeniler büyük katliamlara yönelmiÅŸlerdir. 

24 Nisan'da hiç bir trajik olay olmamıştır. 24 Nisan 1915 Osmanlı Devleti'nin aleyhine faaliyet yürüten örgütlerin kapatılıp 235 yöneticisinin tutukladığı gündür.

Ermeni çeteleri Türk ordusuyla veya ÅŸehirleri koruyan milisleriyle çatışmamış savunmasız insanları katletmiÅŸtir.

Biden neye dayanarak konuÅŸuyor bilmiyorum. Ne kadar belgeleri var?  Varsa hodri meydan.  Ben belgelere dayanarak konuÅŸuyorum. ArÅŸivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var.

Osmanlı devleti Ermenileri baÅŸka bir yere göndermemiÅŸ, devlet içerisinde yer deÄŸiÅŸikiÄŸi yapmıştır. Osmanlı'nın Ermeni nüfusu yer deÄŸiÅŸtirme iÅŸlemi sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı ancak 150 bini bulmaktadır. EÄŸer Osmanlı Ermeni nüfusu baÅŸka yerlere göndermeseydi cephedeki askerlerini çekmek zorunda kalacaktı.

Ülkemizde Ermenilerin katlettiÄŸi Türklere ait pek çok toplu mezar vardır. Ama Ermenilere ait olanlara rastlayamazsınız. EÄŸer soykırım diyorsanız dönüp bir aynaya bakmanız lazım. Kalkıpta Türk milletine soykırım yaftasını yapıştıramazsınız.

Büyük vaatlerle kandrılan Ermenilerin bunun öfkesini bu yalanla örtmeye çalıştıkları anlaşılıyor. Kızılderililerden siyahilere, atılan atom bombalarına, Vietnamdan Irak'a  kadar bir çok alanda bu konuları tartışmaya açabiliriz. 

Ermeni iddialarıyla ilgili somut delil olmadığı gibi uluslararası bir yargı kararı da yoktur. "Soykırım" siyasetin konusu olamayacak kadar hassas bir konudur. Ermeni toplumuyla hiçbir sorunumuz yoktur. 

24 Nisan açıklamaları ile artık Türk-ABD iliÅŸkilerinin seviyesi geriye düÅŸmüÅŸtür. Ä°stiklalini ve istikbalini her ÅŸeyin üzerinde tutan bir ülke olarak buna saygı duyan herkesle barış içinde yaÅŸamaya iyi iliÅŸkiler kurmaya varız. Biden ile Haziran ayında kararlaÅŸtrdığımız görüÅŸmeyle yeni bir dönemin kapılarını aralayacğımıza inanıyorum.

Bir Ermeni lobisine nasıl Türkiye'yi deÄŸiÅŸiyorsunuz. Bundan sonrasına yönelik nasıl adımlar atacağımıza bakacağız. 

Hem salgın dönemini hem ramazan ayını gözeterek patates ve soÄŸan dağıtımında 103 bin tonu geride bıraktık.

Salgın Tedbirleri ve Yeni kararlar

Aziz milletim koronavirüs salgını zaman zaman artan zaman azalan bu salgın krizini ülkemiz için en hayırlı biçimde yönetmeye çalışıyoruz.

Diyaliz hizmetlerinin bedelini yüzde 20 arttırdık. Çölyak tedavisinin ödeme tutarında ÅŸimdi %15 arttırma yaptık. AÄŸustos auında da ek %25 arttırma yapacağız.

Artan vaka ve vefat sayıları tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur bıraktı. Kabine toplantımızdan enine boyuna değerlendirdik. Amacımız tedbirlerin temizlik maske mesafe kurallarından asla taviz vermeden uygulanmasını temin etmektir.

Bayramın ardından normalleÅŸmemiz için rakamları bu sayının çok altında tutmamız gerekmektedir. HedeflediÄŸimiz rahatlığı saÄŸlamak için sayıları 5 binin altına indirmeliyiz.

Özel hastaneler kovid hastalarından hiç bir ücret talep edemez. 

Muhtarlarımızın aşısına başlayacağız.

29 Nisan 2021 PerÅŸembe saat 19.00 dan baÅŸlayıp 17 Mayıs saat 5.00 a kadar tam kapanma uygulanacak. 3 Hafta Kesintisiz tam kapanma uygulanacaktır. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluÅŸlar hariç, tüm iÅŸ yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak. DiÄŸer günler belirlenen saatlerde hizmet verecek.

Şehirler arası seyehatlerin tamamı izne tabi olacak.

Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. 

Anaokulu, kreÅŸ 8 ve 12 ler dahil yüz yüze eÄŸitime ara verilecek. Tüm sınavlar ertelenecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar sokak ve ÅŸehir kısıtlamalasından istisna olmayacak. Toplu taşıma araçları %50 kapasiteyle çalışacak.

Sürecin hedeflediÄŸimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı ÅŸekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

 

Tüm geliÅŸmeleri sitemizden takip edebilirsiniz...

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI