YKS NE ZAMAN? TYT, AYT'DE HANGİ DERSLERDEN KAÇ SORU SORULUYOR?

YKS NE ZAMAN? TYT, AYT'DE HANGİ DERSLERDEN KAÇ SORU SORULUYOR?


  • 23 Nisan 2021 Cuma
483 görüntülenme

2021 Üniversiteye giriÅŸ sınavları ne zaman? ÖÄŸrenciler YKS, AYT ve TYT'de tüm müfredattan sorumlu olacak mı? Hangi oturumda hangi derslerden kaç soru var?

2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleÅŸtirilecek. Temel Yeterlilik testi (TYT) 26 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT)  27 Haziran'da yapılacak. 

2020 yılında pandemi sebebiyle bazı konular sınav kapsamı dışına alınmıştı. Ancak bu sene herhangi bir konu eksilmesi olmayacak. ÖÄŸrenciler müfredatın tamamından sorumlu olacak. MEB'in konuyla ilgili yaptığı açıklama ÅŸöyleydi: 

“Merkezi sınavların kapsamında bir deÄŸiÅŸiklik söz konusu olmayıp öÄŸrencilerimiz tüm müfredattan sorumlu olacaktır. Süreçle ilgili önümüzdeki aylarda önemli bir deÄŸiÅŸiklik olması durumunda konu tekrar deÄŸerlendirilebilecektir. ÖÄŸrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecektir. Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü kaynak desteklerini artıracaktır. Daha önce de olduÄŸu gibi her ay örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecektir. Ayrıca, bu sene her ay 8’inci sınıf öÄŸrencilerine yönelik çalışma fasikülleri yayımlanacaktır. ÖÄŸrencilerin örnek soruları ve saÄŸlanan kaynak desteklerini yakından takip etmeleri özellikle tavsiye edilmektedir.”

YKS Birinci Oturumda TYT'de; toplam 120 soru sorulacak. TYT süresi 135 dakikadır. Soru dağılımı ÅŸu ÅŸekilde:

Türkçe:  40 soru

Matematik : 40 soru

Fen Bilimleri : 20 soru ( 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji)

Sosyal Bilimler: 20 soru ( 5 coÄŸrafya, 5 tarih, 5 din kültürü ve Ahlak Bilgisi, 5 felsefe) 

YKS Ä°kinci Oturum AYT'de 160 soru sorulacak. AYT'nin süresi 180 dakikadır.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluÅŸan bir kitapçık verilecek. AYT’de adaylar, istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklar. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adayların sınav süresince tüm testleri cevaplaması gerekiyor. 

AYT soru dağılımı;

Matematik: 40 soru
Fen Bilimleri: 40 soru (14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji)
Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1: 40 soru (24 Edebiyat, 10 Tarih, 6 CoÄŸrafya)
Sosyal Bilimler-2: 40 soru (11 Tarih, 11 CoÄŸrafya, 12 Felsefe, 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

Yabancı Dil, YDT'de 80 soru olup süresi 120 dakikadır. Almanca, Arapça, Fransızca, Ä°ngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır.  YDT’de adaya sadece baÅŸvuruda bildirdiÄŸi yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

 

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI