ESKÄ° BAÅžBAKAN HAYATINI KAYBETTÄ°

ESKÄ° BAÅžBAKAN HAYATINI KAYBETTÄ°


  • 14 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
239 görüntülenme

Eski baÅŸbakanlardan Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti. 1935 doÄŸumlu Yıldırım Akbulut bir süredir tedavi gördüÄŸü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ä°bni Sina Hastanesi'nde 86 yaşında vefat etti.

BaÅŸbakanlık ve Anavatan Partisi Genel BaÅŸkanlığı görevini 1989–1991 yılları arasında sürdüren Akbulut, 1987–1989 ve 1999–2000 yılları arasında TBMM baÅŸkanlığı görevini üstlenmiÅŸti.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Yıldırım Akbulut'un vefatı üzerine: "Eski BaÅŸbakan ve  TBMM BaÅŸkanımız, CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu üyesi, deÄŸerli devlet  adamı Yıldırım Akbulut'un vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum Yıldırım Bey'e  Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize baÅŸsaÄŸlığı diliyorum.  Mekanı cennet olsun." mesajını yayımladı.

TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop ise : "Eski BaÅŸbakan ve TBMM BaÅŸkanı, CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut’un vefatını teessürle öÄŸrendim. Allah'tan kendisine rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun" mesajını yayımladı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI