CANLI YAYINDA BÖBREK NAKLİ YAPILDI

CANLI YAYINDA BÖBREK NAKLİ YAPILDI


  • 27 Mart 2021 Cumartesi
256 görüntülenme

Akdeniz Üniversitenin Organ Nakli Merkezince düzenlenen "Akdeniz Organ Nakli Günleri" kapsamında canlı yayında böbrek nakli gerçekleÅŸtirildi.

Akdeniz Üniversitesi rektörü Özkan, Türkiye'nin son 40 yılda organ nakli alanında yakaladığı büyük atılımda Prof. Dr. Tuncer KarpuzoÄŸlu'nun önemli bir payı olduÄŸunu söyledi. Hastanelerinde nakillerin baÅŸladığı tarihten bu yana 4 bin 830 böbrek, 647 karaciÄŸer, 107 kalp, 78 pankreas, 5 yüz, 4 ekstremite ve bir rahim nakli gerçekleÅŸtirildiÄŸini ifade eden Özkan, "Salgın her ÅŸeyi olduÄŸu gibi organ nakli konusundaki çalışmaları da etkiledi. Buna karşın saÄŸlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla bu yıl 38 böbrek, 26 karaciÄŸer nakline imza attık." dedi.

Özkan; ince bağırsak ve akciÄŸer nakillerini de yapmayı hedeflediklerini, bunun için altyapı, tecrübe ve cerrahi kalitelerinin yüksek olduÄŸunu ifade etti.

"Kol, rahim, yüz nakli gibi ameliyatların yapılıyor olması hem ülkemiz hem de Akdeniz Üniversitesi için çok önemli. Dünyada en çeÅŸitli nakillerin yapıldığı kurumun içerisindeyiz." diyen Özkan, her türlü koÅŸulda da organ nakillerini yapmayı öÄŸreneceklerini kaydetti.

Açılış konuÅŸmalarının ardından Rektör Özkan, Ömer Özkan ve Bülent Aydınlı, canlı yayında canlı vericili böbrek nakli gerçekleÅŸtirdi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI