CANLI YAYINDA BÖBREK NAKLİ YAPILDI

CANLI YAYINDA BÖBREK NAKLİ YAPILDI


  • 27 Mart 2021 Cumartesi

Akdeniz Üniversitenin Organ Nakli Merkezince düzenlenen "Akdeniz Organ Nakli Günleri" kapsamında canlı yayında böbrek nakli gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi rektörü Özkan, Türkiye'nin son 40 yılda organ nakli alanında yakaladığı büyük atılımda Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu'nun önemli bir payı olduğunu söyledi. Hastanelerinde nakillerin başladığı tarihten bu yana 4 bin 830 böbrek, 647 karaciğer, 107 kalp, 78 pankreas, 5 yüz, 4 ekstremite ve bir rahim nakli gerçekleştirildiğini ifade eden Özkan, "Salgın her şeyi olduğu gibi organ nakli konusundaki çalışmaları da etkiledi. Buna karşın sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla bu yıl 38 böbrek, 26 karaciğer nakline imza attık." dedi.

Özkan; ince bağırsak ve akciğer nakillerini de yapmayı hedeflediklerini, bunun için altyapı, tecrübe ve cerrahi kalitelerinin yüksek olduğunu ifade etti.

"Kol, rahim, yüz nakli gibi ameliyatların yapılıyor olması hem ülkemiz hem de Akdeniz Üniversitesi için çok önemli. Dünyada en çeşitli nakillerin yapıldığı kurumun içerisindeyiz." diyen Özkan, her türlü koşulda da organ nakillerini yapmayı öğreneceklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Özkan, Ömer Özkan ve Bülent Aydınlı, canlı yayında canlı vericili böbrek nakli gerçekleştirdi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI