ERDOĞAN EKONOMİK DALGALANMALARLA İLGİLİ NELER SÖYLEDİ

ERDOĞAN EKONOMİK DALGALANMALARLA İLGİLİ NELER SÖYLEDİ


  • 24 Mart 2021 ÇarÅŸamba
229 görüntülenme

ErdoÄŸan "Son günlerde yaÅŸanan dalgalanmalar Türkiye'nin gerçek potansiyelini ve yarınını yansıtmıyor."

"Türkiye'nin, iklim ÅŸartları sebebiyle üretimi sınırlı olan birkaç ürün dışında, tarımda dışa bağımlılığı kesinlikle söz konusu deÄŸildir. Göreve geldiÄŸimizde vergi gelirlerinin yüzde 86'sını bulan faiz ödemelerini, geçtiÄŸimiz yıl yüzde 16'ya gerilettik. Avrupa ülkelerinde yüzde 97'ler, geliÅŸmiÅŸ ülkelerde yüzde 130'lar civarında olan borç stoÄŸunun milli gelire oranını yüzde 42,6 seviyesinde tutmayı baÅŸardık. Ä°htiyacımızı 36 milyar dolardan aldık 170 miyar dolar bandına kadar çıkardık. "

"VatandaÅŸlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeÅŸitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum."

"Åžimdi artık vakit, daha çok çalışma, üretme, gaza basma, hedeflerimize yürüme vaktidir. Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaÅŸlarıma buradan bir çaÄŸrıda bulunuyorum.Bu vatandaÅŸlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeÅŸitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum.Finans kuruluÅŸları, özellikle de katılım finans ÅŸirketleri, bu altın ve dövizler için müÅŸterilerine, onları memnun edecek getiri saÄŸlayabilecek alternatifler sunuyor. Ä°ÅŸ insanlarımıza da, 30 Haziran'a kadar devam eden Varlık Barışı'ndan yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Herhangi bir endiÅŸeye gerek yok. Kesinlikle biz, kendilerinin bu noktada garantisiyiz. Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye'nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çaÄŸrısında bulunuyorum. Esasen, bu çaÄŸrının somut göstergeleri de vardır. Geçen yıl ülkemizde yeni açılan iÅŸ yeri sayısı 103 bine yaklaşırken, kapanan sayısı 16 binin altında kaldı."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI