657 DEVLET MEMURLARI KANUNUNA GÖRE DOĞUM İZNİ KAÇ GÜN?

657 DEVLET MEMURLARI KANUNUNA GÖRE DOĞUM İZNİ KAÇ GÜN?


  • 17 Mart 2021 ÇarÅŸamba
346 görüntülenme

657 sayılı devlet memurları kanunun 104. maddesinde kadın memura, doÄŸumdan önce sekiz, doÄŸumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam 16 hafta süreyle analık izni verilir. ÇoÄŸul gebelik durumunda, doÄŸum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doÄŸum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar saÄŸlık durumunun çalışmaya uygun olduÄŸunu tabip raporuyla belgelenen kadın memur, isteÄŸi halinde doÄŸumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doÄŸum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doÄŸum sonrası analık izin süresine eklenir.

DoÄŸumun erken gerçekleÅŸmesi sebebiyle doÄŸum öncesi analık izninin kullanılmayan bölümü de doÄŸum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

Aylıksız izin:

Memura 105. maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren saÄŸlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi ÅŸartıyla, istekleri üzerine 18 aya kadar aylıksız izin verilebilir. EÅŸi doÄŸum yapan memura ise doÄŸum tarihinden itibaren istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilebilir.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI