MEB 4 İlde İsteğe Bağlı Hak Tanıdı

MEB 4 İlde İsteğe Bağlı Hak Tanıdı


  • 06 Nisan 2023 Perşembe

 Milli Eğitim Bakanlığı 4 ilde isteğe bağlı hak tanıdı. Millî Eğitim Bakanlığınca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2023 yılı yaz döneminde yapılacak il içi isteğe bağlı yer değiştirme işleminden bağımsız olarak, il içinde isteğe bağlı yer değişikliği hakkı verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada başvuruların 6 -10 Nisan tarihleri arasında MEBBİS üzerinden elektronik başvuru formu doldurulmak suretiyle yapılacağı ve sistemin 10 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da kapanacağı duyuruldu.

Buna göre, atamaların tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirileceği; atamaların 12 Nisan tarihinde ilgili valiliklerce gerçekleştirilerek ilan edileceği ve görevden ayrılma ile göreve başlama işlemlerinin ise 16 Haziran tarihi itibarıyla yapılacağı kaydedildi.

Bu kapsamda adaylığı kaldırılmış olan kadrolu öğretmenlerden 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumlarında üç yıllık çalışma süresini tamamlamış veya tamamlayacak olanlar başvuru yapabilecek. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI