OHÂL KAPSAMINDA EĞİTİM ALANINDA ALINAN TEDBİRLERE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YAYIMLANDI

OHÂL KAPSAMINDA EĞİTİM ALANINDA ALINAN TEDBİRLERE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YAYIMLANDI


  • 03 Mart 2023 Cuma
2098 görüntülenme

OlaÄŸanüstü Hâl Kapsamında EÄŸitim Alanında Alınan Tedbirlere Ä°liÅŸkin CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı.
 
Kararname uyarınca olaÄŸanüstü hâl ilan edilen illerde depremden etkilenen vatandaÅŸlara, Millî EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı resmî okul ve kurumlar ile bunlara baÄŸlı döner sermayeli iÅŸletmeler tarafından sunulan yemek, konaklama, temizlik ve diÄŸer hizmetler ücretsiz verilecek. Bu giderler Millî EÄŸitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.
 
OlaÄŸanüstü hâl ilan edilen illerde bulunan özel öÄŸretim kurumları için 8 Åžubat 2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel ÖÄŸretim Kurumlan Kanunu'nun 7'nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen süreler 6 Åžubat 2023 tarihinden itibaren bu CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi'nin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarih itibarıyla üç ay süreyle duracak. Bu süreler, durma süresinin sona erdiÄŸi günü takip eden günden itibaren iÅŸlemeye baÅŸlayacak. 
 
OlaÄŸanüstü hâl ilan edilen illerde bulunan kapanan veya kapatılan özel öÄŸretim kuramlarının 5580 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin beÅŸinci fıkrası kapsamında devir ve teslim etmeleri gereken mühürleri, yönetici, öÄŸretmen ve öÄŸrencilerle ilgili bütün defterleri, dosyalan ve diÄŸer evrakı deprem nedeniyle teslim edememeleri hâlinde bu kurumlar hakkında anılan fıkrada belirtilen idari para cezası uygulanmayacak.
 
OlaÄŸanüstü hâl ilan edilen illerde hizmet binası yıkılan veya hasarlı olması nedeniyle faaliyetleri geçici veya sürekli olarak durdurulan öÄŸretmenevi ve akÅŸam sanat okullarında 4857 sayılı Ä°ÅŸ Kanunu kapsamında istihdam edilen iÅŸçilerin ücretleri veya iÅŸ akdinin sona ermesine baÄŸlı tazminatlarının ödenmesinde iÅŸletme bütçesinin yetersiz olması halinde bu kuramlara üç ay süreyle Millî EÄŸitim Bakanlığı bütçesinden kaynak aktarılabilecek.
 
OHÂL bölgesindeki illerde Ä°lköÄŸretim ve OrtaöÄŸretimde Parasız Yatılı veya Burslu ÖÄŸrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara Ä°liÅŸkin Kanun kapsamında burslu olarak okuyan öÄŸrencilerin aynı ilde veya baÅŸka ilde bulunan okul pansiyonlarında parasız yatılılığa yerleÅŸtirilmeleri veya özel öÄŸretim kuramlarına nakil olmaları halinde bu kapsamda ödenen bursları, 6 Åžubat 2023 tarihinden itibaren 2022-2023 eÄŸitim öÄŸretim yılı sonuna kadar kesilmeyecek.
 
6 Åžubat 2023 tarihinde meydana gelen KahramanmaraÅŸ merkezli depremler sebebiyle annesi veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi, ilköÄŸretim ve ortaöÄŸretim öÄŸrencilerine parasız yatılılığa yerleÅŸip yerleÅŸtirilmediÄŸine bakılmaksızın örgün öÄŸretime devam etmek ÅŸartıyla 2022-2023 eÄŸitim öÄŸretim yılı sonuna kadar 2684 sayılı Kanun uyarınca ödenen burs miktarı kadar aylık eÄŸitim desteÄŸi verilecek. Bu eÄŸitim desteÄŸi 2684 sayılı Kanun uyarınca burs alanlara verilmeyecek. 
 
Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, çocukların eÄŸitim süreçlerinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini, öÄŸrencilerin eÄŸitime eriÅŸimlerini saÄŸlamak için her türlü imkânı sunacaklarını vurgulayarak, "Elimizden geldiÄŸince deprem yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceÄŸiz. Depremde hayatını kaybeden canlarımızın emanetlerini, yavrularımızı geleceÄŸimizin teminatı olarak en iyi ÅŸekilde yetiÅŸtirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceÄŸiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

2 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI