YÖK'ten Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilere ilişkin açıklama

YÖK'ten Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilere ilişkin açıklama


  • 10 Mart 2022 PerÅŸembe
395 görüntülenme

YÖK'ten Ukrayna'da okuyan Türk öÄŸrencilere iliÅŸkin açıklama.YükseköÄŸretim Kurulu, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaÅŸ nedeniyle öÄŸrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan öÄŸrenciler için bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, öÄŸrencilerin yatay geçiÅŸ yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylığın saÄŸlanacağı kaydedildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada Rusya-Ukrayna arasında süren savaÅŸ nedeniyle öÄŸrenimi yarıda kalan öÄŸrencilere yatay geçiÅŸ için imkan saÄŸlanacağı belirtildi.

"YükseköÄŸretim Kurulu, Ukrayna’da yakın zamanlarda ortaya çıkan savaÅŸ ve çatışma sebebiyle öÄŸrenimlerini yarıda bırakarak ülkemize dönmek zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öÄŸrencilerin, eÄŸitim ve öÄŸretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalışmaktadır.

Ukrayna’ya giden öÄŸrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköÄŸretim programına yatay geçiÅŸ için gereken ÅŸartları saÄŸlayanların, talep ve tercihleri dikkate alınarak, yatay geçiÅŸ yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık saÄŸlanacaktır.

Yatay geçiÅŸ ÅŸartlarını karşılayamayan öÄŸrencilerimize ise, 2021-2022 öÄŸrenim yılı bahar dönemi baÅŸlamış olmasına raÄŸmen Türkiye’deki üniversitelerde özel öÄŸrenci statüsünde eÄŸitim ve öÄŸretimlerine devam etme imkân ve fırsatı verilecektir.

Bu kapsamda Ukrayna’dan ülkemize dönen öÄŸrencilerin, özel öÄŸrencilik imkanından nasıl faydalandırılacağı hususu YükseköÄŸretim Kurulumuz tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. ÖÄŸrencilerin, özel öÄŸrenci statüsünden faydalanabilmesi için, YükseköÄŸretim Kurulu tarafından hazırlanan baÄŸlantı adresine ulaÅŸarak istenen bilgileri doldurmaları gerekmektedir."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI