MEB, MATEMATİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYOR

MEB, MATEMATİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYOR


  • 03 Mart 2022 PerÅŸembe
937 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığı, TÜBÄ°TAK ve üniversiteler iÅŸ birliÄŸinde, matematik dersinin öÄŸrenimini günlük yaÅŸam becerilerine uyarlayarak hem öÄŸrenimini kolaylaÅŸtıracak hem de öÄŸrencilerin bu dersi küçük yaÅŸtan itibaren sevmelerini saÄŸlayacak bir proje için harekete geçti. 

 Matematik derslerini de keyifli hâle getirecek ve öÄŸrenmeyi kolaylaÅŸtıracak yeni bir proje hazırlığında son aÅŸamaya gelindi.

TÜBÄ°TAK ve üniversiteler ile ortak yürütülecek projede matematiÄŸin soyut bir ders olmaktan çıkarılması ve günlük yaÅŸam becerilerine uyarlanarak kalıcı ve severek öÄŸrenmenin saÄŸlanması amaçlanıyor.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, konuya iliÅŸkin yaptığı deÄŸerlendirmede, ÅŸunları kaydetti: "Matematikteki öÄŸrenme yaklaşımını deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Yeni yaklaşımla öÄŸrencilerimizin matematiÄŸi severek öÄŸrenmelerini ve yaÅŸama uyarlamalarını hedefliyoruz. ÖÄŸrencilerimiz, projelerini geliÅŸtirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi sürekli geliÅŸtirecek ve böylece sürekli bir öÄŸrenme saÄŸlanacak. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öÄŸrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik ÅŸeylere dönüÅŸtürerek kalıcı öÄŸrenmelerini saÄŸlamak. 21. yüzyıl becerileri denildiÄŸinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boÄŸulmadan öÄŸrencilerimize bilgi okuryazarlığını öÄŸreterek daha çok üretmelerini saÄŸlamak istiyoruz. Matematik sadece yetenekli öÄŸrencilerin üstesinden gelebileceÄŸi zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öÄŸrencilerin keyifle, günlük yaÅŸamla baÄŸdaÅŸtırılabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI