ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI


  • 22 Åžubat 2022 Salı
966 görüntülenme

MEB Özel ÖÄŸretim Kurumları YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

YönetmeliÄŸin "iÅŸten ayrılma" baÅŸlıklı maddesinde yapılan deÄŸiÅŸiklikle, özel öÄŸretim kurumlarından 4857 sayılı Ä°ÅŸ Kanunu hükümlerine göre tek taraflı sözleÅŸme ile ayrılan eÄŸitim personeline bir yıl herhangi bir özel öÄŸretim kurumunda görev verilmemesine iliÅŸkin cezai hüküm kaldırıldı. Böylelikle eÄŸitim personelinin bu konuda yaÅŸadığı maÄŸduriyetin giderilmesi amaçlandı.

Çalışma izinleri uzatma onayının haziranda toplu olarak alınması
Özel öÄŸretim kurumlarında görevlendirilen eÄŸitim personelinin çalışma izinlerinin uzatma onayının haziran ayı içinde toplu olarak alınması uygulamasında da deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi. Uygulamanın sahada yarattığı zorluklar dikkate alınarak sözleÅŸme süresi bitmeden yeni sözleÅŸme yapılması zorunluluÄŸunun kaldırılması ve Ä°ÅŸ Kanunu'na uyum saÄŸlamak amacıyla madde yeniden düzenlendi. YönetmeliÄŸin ilgili maddesinde yer alan "haziran ayı içerisinde" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Ä°ÅžKUR programları kapsamında eÄŸitim personeli görevlendirilmeyecek
Öte yandan Ä°ÅžKUR tarafından iÅŸbaşı eÄŸitim programı ve benzeri programlar kapsamında kurumlarda eÄŸitim personeli görevlendirilmeyeceÄŸi, sadece diÄŸer personelin görevlendirilebileceÄŸi de yönetmelikte düzenlendi. Buna göre, diÄŸer personelle yapılacak sözleÅŸmelerde görev süresi de Ä°ÅžKUR programlarında belirtilen süre kadar olacak.

Özel öÄŸretim kurumu binaları
Yönetmelikte karma kullanım alanlarında okul öncesi eÄŸitim kurumu, ilkokul, ortaokul, ortaöÄŸretim okulu veya özel eÄŸitim okullarının açılmasına iliÅŸkin ÅŸartlar da belirlendi. Düzenleme, Türkiye'de son yıllarda inÅŸaat sektöründe yaÅŸanan geliÅŸmeler sonucu ortaya çıkan yeni yapı türlerinden olan karma kullanım alanlarında da özel okul açılabilmesi ihtiyacından hareketle yapıldı.

Ayrıca usta öÄŸretici ve yabancı dil alanında görevlendirilecek usta öÄŸreticilere iliÅŸkin tanım, iller arasındaki uygulama farklılıklarını önlemek amacıyla daha açık bir ifadeyle güncellendi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI