Bakan Özer Açıkladı. Yarıyıl tatili uzatılacak mı?

Bakan Özer Açıkladı. Yarıyıl tatili uzatılacak mı?


  • 23 Ocak 2022 Pazar
434 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eÄŸitim öÄŸretim yılı birinci dönemin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öÄŸrencilere karnelerini verdi.

ÖÄŸretmenlerden iki haftalık yarıyıl tatilinde öÄŸrencilere ödev verilmemesi yönünde bir ricada bulunduklarını anımsatan Özer, "ÖÄŸretmenlerimiz öÄŸrencilerimize yarıyıl tatilinde ödev vermediler. Ama ben öÄŸrencilerimize bir ödev veriyorum, 18 milyon öÄŸrencimizin iki haftalık yarıyıl tatilinde en az bir kitap okumalarını istiyorum." dedi.

Toplumda kitap okuma kültürünün geliÅŸtirilmesi amacıyla tüm okullara kütüphane yaptırıldığını anlatan Özer, "Ä°ki ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 kütüphanesi olmayan okula kütüphane yaptık. Tüm kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan 42 milyona çıkardık. 2022 yılı içerisinde de bu kitap sayımızı, sadece kitap olarak deÄŸil dijital olarak da 100 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz." bilgisini paylaÅŸtı.

MillÎ EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, bir basın mensubunun iki haftalık yarıyıl tatilinin uzatılacağı iddialarına iliÅŸkin sorusu üzerine ÅŸunları kaydetti:

"Biz bu süreçte bir elektronik takip sistemi oluÅŸturduk, buradaki bilimsel verilere bakarak konuÅŸuyoruz. Åžu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu deÄŸildir. Dolayısıyla hiçbir sıkıntı olmadan, ikinci döneme kaldığımız yerden aynı kararlılıkla, yüz yüze eÄŸitime devam etmek için 7 Åžubat'ta okullarımızı açacağız."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI