Ali Yalçın'dan memur ve emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili açıklama

Ali Yalçın'dan memur ve emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili açıklama


  • 04 Ocak 2022 Salı
864 görüntülenme

Memur-Sen BaÅŸkanı Ali Yalçın, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı memur zammı açıklamasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Yalçın, "Zam ateÅŸi alır ama közü söndürmez" dedi.

Ali Yalçın'ın açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde;

"ZAM ATEŞİ ALIR AMA KÖZÜ SÖNDÜRMEZ! Bugün açıklanan enflasyon oranıyla, sürekli olarak dile getirdiÄŸimiz; Eylül ayından itibaren kamu görevlilerinin maaÅŸ ve ücretlerindeki alım gücü kayıpları gün yüzüne çıkmıştır.

Özellikle Toplu SözleÅŸme sonrası etkisini gösteren fiyat artışlarının oluÅŸturduÄŸu alım gücü kayıpların giderilmesi için hükümet nezdinde gerekli giriÅŸimleri yaptık. “EK ZAM/Ä°LAVE ÖDEME” teklifimizin bütün kamu görevlilerine eÅŸit yansıması için “seyyanen” olmasını istedik.

Hükümet tarafından ek zam gündeme almış ancak sadece %2,5’lik bir artış yapılmıştır! Ocak ayı itibariyle maaÅŸlara yansıyacak olan %22,48’lik enflasyon farkının toplu sözleÅŸme hükmü sonucu olduÄŸu,Ocak zammı olan %5’in ise Toplu SözleÅŸme kararı gereÄŸi olduÄŸu unutulmamalıdır

Hükümet tarafından yapılan ilave zam ile birlikte,ilk altı ay için maaÅŸ ve ücretlerde %30,5’lik bir artış olacaktır. % 30,5’lik artış,ateÅŸi bir miktar alır fakat közü söndürmeye yetmez. Bir an önce ekonomideki dalgalanmayı durdurmak,yükselen fiyatları indirmek gerekir.

Bir kez daha ifade ediyoruz ki; sabit gelirliler için en iyi zam düÅŸük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Memur-Sen olarak; gelir dağılımında adaleti saÄŸlama ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltme mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI