Kılıçdaroğlu mülakat mağduru öğretmenlerle buluştu

Kılıçdaroğlu mülakat mağduru öğretmenlerle buluştu


  • 30 Aralık 2021 PerÅŸembe
1231 görüntülenme

Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, KPSS’de yüksek puan almasına raÄŸmen mülakatta elenen gençlerle birlikte CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda, CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu ve mülakat maÄŸduru gençler ÅŸu açıklamalarda bulundu:

Kemal KılıçdaroÄŸlu, dünden itibaren bu ülkenin evlatlarından bir feryat yükseliyor. Bütün coÄŸrafyada duyuluyor bu feryat. Halkın bunu görmesini isterim, 84 milyonun bunu görmesini isterim. AdaletsizliÄŸe karşıysak, adaleti savunuyorsak; hakkı, hukuku ve adaleti yaÅŸamımızın, hayatımızın önemli bir parçası haline getirmek istiyorsak bu adaletsizliÄŸi herkesin görmesini isterim.

Salih Can Büyükaydın- Ben Salih Can Büyükaydın. Bu sene KPSS sınavından 79,72 alarak Ä°ngilizce ÖÄŸretmenliÄŸi alanında 303’üncü oldum. Ardından sözleÅŸmeli öÄŸretmenlik için yapılan sözlü sınavlara girdim. Ä°ki gün öncesinde de bu sözlü sınav sonucumun 56’ya düÅŸürüldüÄŸünü gördüm, tercih dışı bırakıldım. Bunun sonucunda da iki gündür uyku uyuyamıyorum. Ä°ki gündür yollardayım, kurum kurum geziyorum, çalmadık kapı bırakmadık deyim yerindeyse. Ä°ki gündür sadece 4 saat uyudum. Büyük bir haksızlık olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Ä°nÅŸallah bizim emeÄŸimizin, hakkımızın bize tekrar geri verilmesini umuyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. DiÄŸer arkadaÅŸlarıma da söz hakkı vermek istiyorum.


Fuat Korkmaz- Ben Fuat Korkmaz. Lise matematikte Türkiye 68’incisi oldum 733 kontenjan arasından. Günlerimi ailemden, çocuÄŸumdan feragat ederek, çalışarak geçirerek bu dereceyi, bu baÅŸarıyı elde ettim. Ama sözlü mülakatımın da çok iyi geçmesine raÄŸmen, mülakattaki hocalarımın beni tebriklerle uÄŸurlamasına raÄŸmen ben ÅŸu anda 55 puan aldım ve benim gibi bir, on, yüz deÄŸil bin kiÅŸiye yakın böyle arkadaşımız var ve çok maÄŸduruz. Adalet istiyoruz, hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz. TeÅŸekkür ederim.


Hatice Ulubay- Ben Hatice Ulubay. Felsefe grubu öÄŸretmeniyim. Felsefede kontenjan sadece 149 kiÅŸi. Ben ilk 100’ün içindeydim. Puanım 87.75. Ben de elendim. Bu benim ikinci mülakatımdı. Ä°lk mülakata girdiÄŸimdeki puanımla -3 ay önce girdim- puan aynı verildi. 81,5’tu 82’ye yuvarlandı fakat ÅŸimdiki mülakat puanım 54. Ben hala neden elendiÄŸimi bilmiyorum. Bunu öÄŸrenmek istiyorum sadece.

Ahmet Yılmaz- Ben Ahmet Yılmaz. Özel eÄŸitim öÄŸretmeniyim. Ankara’ya Aksaray’dan geliyorum. Benim babam beni okutmak için bel fıtığı oldu, yıllarca emek verdi. Åžu anda hareket ederken bile zorlanıyor. Ama benim hakkım gasp edildi ve 55 verilerek benim atama hakkım elimden alındı. Åžu anda kontenjana dahilim ama atanamıyorum. Diyeceklerim bu kadar.

Kemal KılıçdaroÄŸlu, az önce konuÅŸan dört arkadaşımız bizim evlatlarımız yani Türkiye’nin bugünü ve geleceÄŸi. Onlara özür borcumuz var yapılan bu iÅŸlemler dolayısıyla. Fakat bırakın özür dilemeyi yetkililere sabahtan beri ulaÅŸamıyoruz. Bakan Beye sabahtan beri ulaÅŸamıyoruz. Bu haksızlığı o nedenle 84 milyonun duymasını istedim. Vicdan sahibi herkesin elini vicdanına koyması lazım. Dün akÅŸam, yüksek puan alan fakat sözlüde elenen Sahra adlı kızımızla görüÅŸtüm. Önce kendisini yüksek puan aldığı için kutladım. Bana ÅŸunu söyledi, Çok üzgünüm keÅŸke bu puanı almasaydım. En azından bir gerekçem olurdu. En azından ben yüksek puan alamadığım için mülakata da çağırmadılar derdim” diyor.
Halkımıza seslenmek isteriz. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olur mu? Adaletin olmadığı bir yerde bereket olur mu? Bu çocukların hayatını çalmak kimin hakkıdır, kim böyle bir hakkı kendi üstüne alıyor? Bu çocukların geleceÄŸini nasıl çalıyorlar? Adaletsizce nasıl alıyorlar, nasıl gasp ediyorlar? Buna hepimizin itiraz etmesi lazım. DoÄŸudan, batıdan, güneyden, kuzeyden 84 milyonun da itiraz etmesi lazım; yazıktır, günahtır. Babaların, annelerin çocuklarını, evlatlarını nasıl yetiÅŸtirdiklerini, hangi fedakarlıklara katlandığını herhalde hepimiz biliriz. Her anne, baba bilir bunu. Her anne babanın emeÄŸini çalmak, bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır, kime böyle bir yetki verilir?

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI