Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 Personel Alım İlanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 Personel Alım İlanı


  • 29 Aralık 2021 ÇarÅŸamba
626 görüntülenme

Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 Personel Alım Ä°lanı yapacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar çerçevesinde Bakanlığımız taÅŸra teÅŸkilatı Ä°l Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak yurt yönetim personeli boÅŸ pozisyonları için belirlenen ek-1 sayılı kontenjan dağılımı listesinde belirtilen boÅŸ kontenjan sayısının üç (3) katı kadar çağırılacak adaylar arasından sözlü sınav sonucu baÅŸarı sırasına göre tam zamanlı “4/B SözleÅŸmeli Yurt Yönetim Personeli” alımı yapılacaktır.

BAÅžVURU ÅžARTLARI

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen ÅŸartları taşımak,
2) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
3) YükseköÄŸretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiÅŸ bölümlerden mezun olmak.
4) 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,
5) BaÅŸvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
6) BaÅŸvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,
7) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)
8) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
9) Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
10) ArÅŸiv araÅŸtırması olumlu sonuçlanmak,

- Adayların baÅŸvurunun son günü itibarıyla aranan ÅŸartlara haiz olması gerekmektedir.
- Adayların öÄŸrenim düzeylerinin ve cinsiyetlerinin baÅŸvuru yapılacak pozisyona ve gruba uygun olması gerekmektedir.
- SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleÅŸmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleÅŸmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleÅŸtirmeleri yapılmış olsa dahi sözleÅŸmeleri iptal edilecektir.
- BaÅŸvuru esnasında beyan edilen bilgilere dair belgeler ile diÄŸer belgeler yerleÅŸtirilmeye hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

BAÅžVURU ÅžEKLÄ°, YERÄ° VE ZAMANI

1) BaÅŸvuru ÅŸartlarını taşıyan adaylar baÅŸvurularını, 31 Ocak 2022 (10:00) – 04 Åžubat 2022 (17:00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu Ä°ÅŸe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.
2) Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden baÅŸvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.
3) Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan, posta yolu veya ÅŸahsen müracaat ÅŸeklinde yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.
4) Müracaatların sona ermesinden sonra adayın baÅŸvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle deÄŸiÅŸiklik yapılmayacaktır.
5) Adaylar, baÅŸvuru ÅŸartlarını taşıdığı farklı pozisyonlardan sadece biri için baÅŸvuru yapabileceklerdir.
6) Adayların öÄŸrenim düzeylerinin ve cinsiyetlerinin baÅŸvuru yapılacak pozisyona ve gruba uygun olmasından, baÅŸvuru iÅŸleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ° ve SÖZLÜ SINAVA ÇAÄžIRMA

1) Duyuruya uygun ÅŸekilde yapılan baÅŸvurular ile adayların baÅŸvurdukları pozisyon ve cinsiyete göre ilan edilen niteliklere uygunluÄŸu Bakanlığımız tarafından incelenecektir.
2) 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak her bir grup için KPSS B grubu KPSS P3 puanı en yüksek olan adaydan baÅŸlamak kaydıyla ek-1 kontenjan dağılımı listesinde belirlenen boÅŸ kontenjan sayısının üç (3) katı aday sözlü sınava çaÄŸrılacaktır.
3) Sözlü sınava girmeye hak kazanan son sıradaki aday ile aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sözlü sınava çağırılacaktır.
4) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Adaylar baÅŸvurularına ve sınava iliÅŸkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

Kamu Personel Ä°lanları ( Telegram)

Kamu Personel Ä°lanları ( Facebook)

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI