MEB Duyurdu. 2022 ÖABT Yapılacak Branşları Açıkladı.

MEB Duyurdu. 2022 ÖABT Yapılacak Branşları Açıkladı.


  • 24 Aralık 2021 Cuma
3486 görüntülenme

MEB Duyurdu. 2022 ÖABT Yapılacak BranÅŸları Açıkladı. ÖÄŸretmen YetiÅŸtirme ve GeliÅŸtirme Genel MüdürlüÄŸü tarafından 24.12.2021 tarihinde , 2022 Yılında Yapılacak ÖÄŸretmenlik Alan Bilgisi Testi (öabt) Duyurusu yapıldı.

Milli EÄŸitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel MüdürlüÄŸü ve Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi BaÅŸkanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında ÖSYM tarafından 2022 yılında; Türkçe, Ä°lköÄŸretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, CoÄŸrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Ä°ngilizce), Rehber ÖÄŸretmen, Sınıf ÖÄŸretmenliÄŸi, Okul Öncesi ÖÄŸretmenliÄŸi, Ä°mam Hatip Lisesi Meslek Dersleri ÖÄŸretmenliÄŸi ve Beden EÄŸitimi ÖÄŸretmenliÄŸi alanlarında ÖÄŸretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacaktır.

ÖABT'de adaylara; Sınıf ÖÄŸretmenliÄŸi ve Yabancı Dil (Ä°ngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eÄŸitimi ile ilgili 30 soru; diÄŸer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eÄŸitimi ile ilgili 15 soru sorulacaktır.

ÖÄŸretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Ä°spanyolca, Ä°talyanca, Japonca, Rusça) öÄŸretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) / e-YDS sonuçlarından oluÅŸturulan KPSSP120 puan türü kullanılacaktır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI