MEB Personel Genel Müdürlüğünden Ek Ders Ücreti Hakkında Resmi Yazı

MEB Personel Genel Müdürlüğünden Ek Ders Ücreti Hakkında Resmi Yazı


  • 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba
805 görüntülenme

Milli EÄŸitim Personel Genel MüdürlüÄŸü tarafından Ek Ders Ücreti Hakkında Resmi Yazı 81 Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸüne gönderildi.

Ä°linize baÄŸlı eÄŸitim kurumlarında görev yapan öÄŸretmenlerin, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında karantinaya alınan sınıflardaki öÄŸrencilerin TRT ve EBA üzerinden dersleri takip etmelerini saÄŸlamaları ya da uzaktan eÄŸitim yoluyla EBA-Zoom gibi platformlar üzerinden canlı ders yapmaları hâlinde ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına iliÅŸkin ilgi (a) yazı ve ekleri incelenmiÅŸtir.

BilindiÄŸi üzere daha önce benzer durumların yaÅŸandığı 2020-2021 eÄŸitim öÄŸretim yılında yönetici ve öÄŸretmenlerin ek ders ücretinden ne ÅŸekilde yararlandırılacakları, daha önce tüm teÅŸkilatımıza gönderilen ilgi(b, c, ç) yazılarda belirtilmiÅŸ; bu yazılarda, yönetici ve öÄŸretmenlerin yalnızca fiilen yürüttükleri görevler karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılabilecekleri de ayrıca vurgulanmıştır.

DiÄŸer taraftan Bakanlığımızın merkez ve taÅŸra teÅŸkilatına gönderilen "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" konulu ilgi (d) yazıda; karantinaya alınan sınıflarda öÄŸrenim görmekte olan öÄŸrencilerinin bu süreçteki eÄŸitimlerinin uzaktan eÄŸitim yöntemiyle sürdürüleceÄŸi belirtilmiÅŸtir.

Bu çerçevede, karantinaya alınan sınıflarda öÄŸrenim görmekte olan öÄŸrencilerinin bu süreçteki eÄŸitimlerinin uzaktan eÄŸitim yöntemiyle sürdürüldüÄŸü göz önünde bulundurulduÄŸunda, bu sınıflarda öÄŸrenim görmekte olan öÄŸrencilerin izinli sayılamayacakları açıktır.

Bu itibarla, karantinaya alınan sınıflarda öÄŸrenim görmekte olan öÄŸrencilere rutin müfredat kapsamında uzaktan eÄŸitim yoluyla fiilen ders okutan öÄŸretmenlerin, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında deÄŸerlendirilmesi, aylık karşılığı ders görevlerinin üzerinde okuttukları derslere baÄŸlı olarak ise ek ders ücretinden yararlandırılmaları; bu süreçte ders görevlerini fiilen yerine getiremeyen öÄŸretmenlerin ise ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı deÄŸerlendirilmektedir.


Ayrıca öÄŸretmenlerin, öÄŸrencilerin çeÅŸitli nedenlerle okula devam edemedikleri günlerde uzaktan eÄŸitim yoluyla ders okutmaksızın salt TRT, EBA TV ve www.eba.gov.tr portalında yer alan içerikleri takip etmelerini saÄŸlama görevleri karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları da mümkün bulunmamaktadır.

Bilgilerini rica ederim.
Ahmet AYTAÇ
Bakan a. Daire Başkanı

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI