Ali Yalçın :Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ek Zam beklentimizi aktardık.

Ali Yalçın :Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ek Zam beklentimizi aktardık.


  • 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba
1656 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın ile bugün saat 16:00'da ek zam konusunu görüÅŸtü.

GörüÅŸme sonrası sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Yalçın, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a Ek Zam beklentilerini aktardıklerını bildirdi.

"Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sn. CumhurbaÅŸkanımıza ziyaret gerçekleÅŸtirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek Zam beklentimizi aktardık.

Gelir Vergisine iliÅŸkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında saÄŸlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiÄŸini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik

Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eÅŸitsizliÄŸin giderilmesi baÅŸta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını saÄŸlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleÅŸtirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik.

Toplu SözleÅŸme hükmümüz gereÄŸi 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleÅŸmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara iliÅŸkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaÅŸtık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceÄŸiz."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI