MEB Açıkladı. Öğrencilere Ücretsiz Ulaştırıldı

MEB Açıkladı. Öğrencilere Ücretsiz Ulaştırıldı


  • 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba
323 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığı, ekim ayından bugüne kadar toplam 23 milyon 518 bin yardımcı kaynağı, kitap olarak bastırıp öÄŸrencilere ücretsiz ulaÅŸtırdı.

Yardımcı kaynak destek paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileÅŸimli sorular, tekrar testleri, LGS kasım ayı örnek soru kitapçığı ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor.

Dağıtılan kitaplar, internet ortamından da yoÄŸun gördü. Buna göre MEB tarafından yayımlanan bu kaynaklar, ÅŸu ana kadar 7 milyon 181 bin 791 kez indirildi. 

Konu ile ilgili deÄŸerlendirmede bulunan Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer ÅŸunları söyledi:  "ÖÄŸrencilerimizi uzun aradan sonra okulları ile buluÅŸturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir taraftan salgın koÅŸullarında önlemlere ve kurallara riayet ederek eÄŸitime devam ederken diÄŸer taraftan hem mevcut eÄŸitimi desteklemek hem de uzaktan eÄŸitimde oluÅŸan öÄŸrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı almıştık. ArkadaÅŸlarımızın yoÄŸun emekleri ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketi'ni ekim ayından itibaren her ayın ilk haftası yayımlamaya devam ediyoruz. Yayımladığımız bu kaynaklar, 7 milyon üzerinde bir indirilme sayısına ulaÅŸtı. DiÄŸer taraftan tüm öÄŸrencilere bu kaynakları basılı olarak ulaÅŸtıracağımızı da duyurmuÅŸtuk. Bu süreç de baÅŸarılı bir ÅŸekilde ilerliyor. Åžu ana kadar bu kapsamda 23 milyonun üzerinde destek kitabı, öÄŸrencilerimize ulaÅŸtırıldı. Bu destek paketlerini yayımlamayı sürdüreceÄŸiz. Ayrıca her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriÄŸinde çeÅŸitliliÄŸi de artıracağız. EmeÄŸi geçen tüm çalışma arkadaÅŸlarımı kutluyorum.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI