Bazı İllerimizde Eğitime Kar Engeli

Bazı İllerimizde Eğitime Kar Engeli


  • 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba
875 görüntülenme

12 Ä°limizin bazı ilçelerinde kar nedeniyle eÄŸitime ara verildi. EÄŸitime ara veren iller ve açıklamaları aÅŸağıda verilmiÅŸtir.

Bitlis ValiliÄŸi, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle kent merkezi ve baÄŸlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eÄŸitime ara verildiÄŸini açıkladı.

Açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:

"Ä°limizdeki olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle merkez ilçemize baÄŸlı resmi ve özel bütün eÄŸitim kurumlarımızda 22.12.2021 ÇarÅŸamba günü eÄŸitim ve öÄŸretime ara verilmiÅŸtir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan hamile ve engelli personelin 22.12.2021 ÇarÅŸamba günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiÅŸtir."

Bitlisin Tatvan ilçesinde yoÄŸun kar nedeniyle eÄŸitime yarın ara verildiÄŸi bildirildi.

Ağrı

AÄŸrının Hamur ilçesindeki tüm köy okulları yoÄŸun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

"YoÄŸun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Hamurdaki tüm köy okulları ile taşımalı eÄŸitim gören öÄŸrenciler için 22.12.2021 ÇarÅŸamba günü eÄŸitime bir 1 gün ara verilmiÅŸtir."

Bartın

 

 

Bartında etkili olan kar yağışının devam etmesiyle birlikte Ulus ilçesinde eÄŸitim-öÄŸretime 1 gün süre ile ara verildiÄŸi duyuruldu.

Ulus Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Ä°lçemizde etkili olan yoÄŸun kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸullarından dolayı öÄŸrencilerimizin saÄŸlığı ve okula ulaşımda yaÅŸanabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla 22.12.2021 tarihinde (ÇarÅŸamba günü) ilçemiz genelinde eÄŸitim-öÄŸretime 1 gün süre ile ara verilmiÅŸtir" denildi.

Yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışmakta olan hamile veya engelli personellerin de tatil süresince izinli sayılacakları kaydedildi.

Öte yandan Bartının Amasra ilçesinde de yoÄŸun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eÄŸitime çarÅŸamba günü 1 gün süre ile ara verildiÄŸi, uzaktan eÄŸitimin ise devam edeceÄŸi bildirildi.

Amasra Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Ä°lçemizde devam eden etkili kış ÅŸartları nedeniyle meteorolojik veriler, saÄŸlık ve ulaşım ÅŸartlarının birlikte deÄŸerlendirilmesi sonucunda Ä°lçe Hıfzıssıhha kararı doÄŸrultusunda ilçemizde bulunan tüm eÄŸitim kurumlarımızda 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba günü 1 gün süreyle yüz yüze eÄŸitime ara verilmiÅŸtir. Uzaktan eÄŸitime devam edilecektir" denildi.

 

Ä°lçedeki kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görevli hamile ve engelli personellerin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Kastamonu

Kastamonunun Åženpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸi bildirildi.

Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüÄŸü Åženpazarda ilk ve orta dereceli okullarda eÄŸitime yarın ara verildi.

KARABÜK

Karabükün Eflani ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası 22 Aralık ÇarÅŸamba günü tüm okullarda eÄŸitime 1 gün ara verildi.

Eflani Ä°lçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Kar yağışının yoÄŸun ÅŸekilde devam etmesinden dolayı 22 Aralık ÇarÅŸamba günü ilçede bulunan Ä°lk, Orta ve Lise düzeyindeki tüm okullar 1 gün süre ile tatil edilmiÅŸtir" denildi.

ERZURUM

Erzurumda kar yağışı nedeniyle Karayazı ilçesinde bütün okullar, Çat ve Karaçoban ilçelerinde kırsal mahalledeki okullar ile taşımalı eÄŸitim veren tüm okullar ve Aziziye ilçesinde bazı okullar tatil edildi.

Kentte etkili olan yoÄŸun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı kırsal mahalle okulları kapandı. Erzurum ValiliÄŸi, 4 ilçede bazı okulların tatil edildiÄŸini açıkladı. Açıklamada Karayazı ilçesinde tüm okullar, Çat ve Karaçoban ilçelerinde kırsal mahalledeki okullar ile taşımalı eÄŸitim veren okullar ve Aziziye ilçesinde TaÅŸpınar Necmi Çakıcı Ä°lkokulu, Ilıca Toprakkale Ziyaettin Özatalay Ä°lkokulu, AÅŸağı Canören Ä°lkokolu ve Eskipolat Ä°lkokulunun bugün tatil edildiÄŸini duyurdu.

ORDU

Ordu ValiliÄŸi, kar yağışı nedeniyle iki ilçede eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸini duyurdu.

Ordunun yüksek kesimli ilçelerinde ve yaylalarında akÅŸam saatlerinde baÅŸlayan kar yağışı devam ederken, Ordu ValiliÄŸi AkkuÅŸ ve Gürgentepe ilçelerine eÄŸitime bir gün ara verildiÄŸini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "YoÄŸun kar yağışı ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle AkkuÅŸ ve Gürgentepe ilçelerimizde eÄŸitim-öÄŸretime 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba günü bir gün süre ile ara verilmiÅŸtir. Engeli olan ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

MUÅž

Muşta yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte yoÄŸun kar, elveriÅŸsiz hava koÅŸullarının etkili olduÄŸu belirtildi.

Meteorolojik sis, don ve çığ uyarısının da yapıldığı bildirilen açıklamada, 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/C maddesi gereÄŸince 22 Aralık ÇarÅŸamba günü il genelinde, eÄŸitim öÄŸretime ara verildiÄŸi aktarıldı.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KONYA

Konyada hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eÄŸitime 1 gün daha ara verildi.

Konya ValiliÄŸinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik ÅŸartlar nedeniyle BeyÅŸehir, Hüyük, Altınekin ilçelerinde Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı okullarla Aile ve Sosyal Hizmetler MüdürlüÄŸüne baÄŸlı kreÅŸlerde 22 Aralık ÇarÅŸamba eÄŸitim öÄŸretime uzaktan devam edileceÄŸi belirtildi.

Açıklamada, engelli veya hamile kamu çalışanlarının aynı gün idari izinli sayılmasına karar verildiÄŸi kaydedildi.

Hafta sonu etkili olan yoÄŸun kar yağışı nedeniyle bugün 9 ilçede yüz yüze eÄŸitim yapılamamıştı.

DÄ°YARBAKIR

Diyarbakırın Kulp ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle eÄŸitime 1 gün ara verildi.

Kulp ilçesinde aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı ilçe merkezinde 5 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaÅŸtı. YoÄŸun kar yağışı nedeniyle bazı köy yoları da ulaşıma kapandı. Kulp Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, 1 gün süreyle eÄŸitime ara verildiÄŸini açıkladı.

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Fatih Kaya, "YaÅŸanan ağır kış koÅŸullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaÅŸanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 22 Aralık 2021 ÇarÅŸamba günü Ä°lçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kulp ilçesi merkezi ve kırsalındaki mahallelerdeki ilk ve orta dereceli tüm okullarımızda eÄŸitime 1 gün süreyle ara verilmiÅŸtir" dedi.

ZONGULDAK

Zonguldakta yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Zonguldakta dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yoÄŸun kar yağışı nedeniyle akÅŸam saatlerinde Vali Mustafa Tutulmaz baÅŸkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda kar yağışı ve buzlanma ulaşımda aksamalara neden olabileceÄŸinden dolayı okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Zonguldak ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, "Ä°limizde devam etmekte olan kar yağışının gece saatlerinde don ve buzlanma ile ulaşımda aksamalara neden olabileceÄŸi deÄŸerlendirildiÄŸinden ilimiz genelinde sadece taşımalı eÄŸitim öÄŸretim kapsamında 22.12.2021 ÇarÅŸamba günü bir gün süreyle ara verilmesine karar verilmiÅŸtir. Ayrıca valimizin sosyal medya hesapları taklit edilerek sahte hesaplardan bu konuda yapılan paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda saygıyla duyurulur" denildi.

GÄ°RESUN

Giresunun Çamoluk ilçesinde kar yağışı ve soÄŸuk hava nedeniyle yüz yüze eÄŸitime yarın ara verildiÄŸi bildirildi.

Çamoluk Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kar yağışı ve aşırı soÄŸuk nedeniyle yollarda oluÅŸan buzlanma riskinin ulaşımı tehlikeye sokacağından önleyici tedbir olarak yüz yüze eÄŸitime yarın bir gün süreyle ara verildiÄŸi belirtildi.

EÄŸitim öÄŸretime uzaktan eÄŸitim sistemi üzerinden devam edileceÄŸi aktarılan açıklamada, engelli ve hamile olan kamu çalışanlarının da yarın bir gün süre ile idari izinli sayılacakları kaydedildi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI