5 İlde Okullar Kar Yağışı Nedeniyle Tatil Edildi

5 İlde Okullar Kar Yağışı Nedeniyle Tatil Edildi


  • 19 Aralık 2021 Pazar
1656 görüntülenme

Yurt genelinde 2 gündür süren yoÄŸun kar yağışı sonrası çok sayıda yerleÅŸim yerinde eÄŸitime ara verildi. Tunceli, Konya, Aksaray, Bingöl ve Karaman'da okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.
 

TUNCELÄ°

Tunceli’de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 90 köy yolu ulaşıma kapanırken, yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kar yağışı nedeniyle Pülümür ilçesindeki tüm okullar, bir gün süreyle tatil ilan edildi.

KARAMAN

Karaman’ın BaÅŸyayla ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle okullara yarın için 1 gün ara verildi.

Kaymakamlık resmi internet sitesi üzerinden yazılı açıklamada bulunarak, "Ä°lçemiz genelinde kar yağışı ve olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle tüm okullar 20 Aralık 2021 Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edilmiÅŸtir. “dendi.

AKSARAY

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde yoÄŸun kar yağışı nedeniyle eÄŸitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi.

Ortaköy Kaymakamlığı tarafından, yaÅŸanan buzlanma ve olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle yarın olmak üzere eÄŸitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

BÄ°NGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle eÄŸitime 1 gün ara verildi.

Karlıova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eÄŸitim kurumlarında eÄŸitim ve öÄŸretime 1 gün süre ile ara verilmiÅŸtir” denildi.
Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün için idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KONYA

Konya merkez ve ilçelerinde etkili kar yağışı nedeniyle okullarda yüz yüze eÄŸitime bir gün ara verildi.

Konya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı UÄŸur Ä°brahim Altay'lı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Konya merkeze baÄŸlı 24 ilçede, 20 Aralık Pazartesi günü eÄŸime bir gün ara verildiÄŸini duyurdu.

Buna göre merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay ile Cihanbeyli, Ahırlı, Altınekin, Akören, Bozkır, Derebucak, Çeltik, Derbent, Hadim, TaÅŸkent, Sarayönü, Yalıhüyük, Yunak, DoÄŸanhisar, Ilgın, AkÅŸehir, Kadınhanı, Hüyük, SeydiÅŸehir, BeyÅŸehir ve Çumra ilçelerinde eÄŸitim çevrim içi gerçekleÅŸtirilecek.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI